Ralliajakirjanik: on väga tõenäoline, et WRCs jätkab vaid kaks meeskonda

Postimees Sport
Copy
Hyundai meeskond rõõmustamas võidu üle Sardiinia rallil
Hyundai meeskond rõõmustamas võidu üle Sardiinia rallil Foto: Hyundai Motorsport

Rahvusvaheline autoliit (FIA) on juba tükk aega tagasi otsustanud, et alates 2022. aastast muudetakse ralli MM-sarjas tehnilisi tingimusi ja kasutusele tuleb hübriidtehnoloogia. Kuigi pidevalt on löödud käega rinnale ja lubatud, et seeläbi liitub sarjaga rohkem meeskondi ei ole praeguseks ükski autofirma seda kinnitanud. Pigem suureneb tõenäosus, et lahkub keegi praegusest kolmikust – Hyundai, Toyota ja Ford (M-Spordi meeskond).

Ralliajakirjanik Colin Clark (DirtFish) andis oma arvamusloos mõista, et kuigi WRC-sarja reeglimuudatused tundusid veel aasta tagasi paljulubavad, tuleks need maailmas valitseva koroonapandeemia valguses üle vaadata. Vastasel juhul võivad 2022. aasta jaanuaris, hooaja avaetapil Monte Carlos publikut tervitada vaid kahe meeskonna autod.

«On päris mõistetamatu uskuda, et autotootja, kes on kuue aasta jooksul kordi ja kordi rallisse investeerinud 100 000 000 eurot pakib lihtsalt asjad kokku ja kõnnib minema. Aga just sellega oleme me praegu silmitsi,» ütles Clark, vihjates Hyundai võimalikule lahkumisele MM-sarjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles