Õuduste õhtu Iisraelis: Žalgiris sai Euroliigas viimase aja suurima koslepi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Žalgirise ainsa kaugviske tabanud Marius Grigonis.
Žalgirise ainsa kaugviske tabanud Marius Grigonis. Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix Baltics

Leedu korvpalli au ja uhkus Kaunase Žalgiris sõitis Euroliiga kaheksandas voorus külla Tel Avivi Maccabile, kust naastakse suure 57:85 kaotusega.

Viimati kodus Madridi Realilt valusa 90:93 kaotuse saanud Žalgiris soovis Iisraelis taas võidulainele naasta. Nende kahjuks ei saadud kuidagi käima oma ründemängu ja Maccabi ei jätnud võimalust kasutamata.

Žalgiris haaras kiiresti kahe ja poole minutiga 6:2 edu, kuid sellele järgnes täielik mõõn. Esimese veerandi lõpetas kodumeeskond 22:6 spurdiga ja initsiatiiv oli selgelt Maccabi poolel.

Teisel neljandikul jätkas Iisraeli tippklubi väga head ründemängu ja viskeid tabati kõikjalt väljakult, seejuures tabati esimesel poolajal kaugviskeid 83% täpsusega (9/11). Žalgiris sellele vastata ei suutnud ja poolajapausile mindi Maccabi 53:23 eduseisul.

Järgnevate minutite jooksul midagi murrangulist enam mängus ei toimunud ning Maccabi kontrollis sündmuste käiku täielikult. Kohtumise suurimaks vaheks märgiti 34 silma ja lõpusireeni kõlades oli Iisraeli meeskonna võidunumbrid 85:57.

Maccabi tõusis tänase võiduga Euroliiga tabelis kolme võidu ja viie kaotusega 12. positsioonile. Viis võitu ja kolm kaotust kogunud Žalgiris püsib viiendal kohal.

Maccabi poolel jõudsid koguni viis meest kahekohalise punktisaagini. Nendest parimana tõi Tyler Dorsey 16 silma. Täna ainult ühe kaugviske tabanud Žalgirise edukaimana tõi Thomas Walkup 12 punkti.

Täna oli võistlustules ka Sander Raieste koduklubi Baskonia, kes tunnistas Moskvas peetud lahingus CSKA nappi 89:86 paremust. Eesti koondislane kuulus küll meeskonna nimekirja, kuid palliplatsile teda täna ei usaldatud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles