Kalev/Cramo tegi vigade paranduse, ent küsimärgid jäid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli lipulaev BC Kalev/Cramo pesi täna Eesti-Läti ühises liigas suures osas maha selle häbi, mis neile paar nädalat tagasi osaks langes, kuid päris puhtaks nad siiski veel ei saanud.  

Nimelt jäi meie esiklubi kümme päeva tagasi üllatavalt kombel alla 80:82 Rapla Avis Utilitasele. Sealjuures juhtis Cramo toona viimasel veerandajal vahepeal koguni 17 punktiga.

Täna, kui samad meeskonnad uuesti vastamisi läksid, teenisid 76:74 võidu juba Roberts Štelmahersi hoolealused, ent ilusast või kindlast mängupildist oli Cramo puhul asi jätkuvalt kaugel. 

Praktiliselt seitsme mehega kohtumisele tulnud Rapla – kaheksas mees Kardo Kilk mängis vaid veidi üle viie minuti – oli see, kes kohtumises alguses juhtohjad enda kätte haaras ning avaveerandi 19:14 võitis. Poolajaks oli omakorda viie punktiga peal juba Cramo (40:35). 

Kolmandal veerandajal üritas meie esiklubi küll kõigest väest eest ära minna, kuid Rapla hoidis neist kümne küünega – ja seitsme ja poole mehega – kinni ning viimasele neljandikule mindi vastu Cramo 58:54 eduseisus. 

Ka 5.10 enne lõppu oli Cramo eduseis kõigest kolm silma (63:60), kuid seejärel tundus, et suurem võtab ikkagi jõuga oma, sest Gabriel Bealeri ja Marcus Keene'i tabavad kaugvisked suurendasid nende edu peaaegu kahekohaliseks (69:60). 

Ent Rapla ei jätnud jonni ning ronis mängu tagasi: poolteist minutit enne lõppu oli vahe taas neli silma (71:67). Eriti põnevaks läksid asjalood siis, kui Saimon Suti tabav vise 12 sekundit enne kohtumise lõppu külalised kõigest kahe silma kaugusele tõi (74:72).

Alles jäänud sekundite jooksul ei õnnestunud Rapla meestel aga vaheltlõiget teha ning lõpusireeni kõlades vaatasid tabloolt vastu Kalev/Cramo 76:74 võidunumbrid. 

Võitjate leeris viskasid nii Keene kui ka Devin Thomas 22 punkti, kahekohalise punktisummani jõudsid veel ka Bealer ja Martin Dorbek (mõlemad 11 silma). Rapla parim oli nende kapten Roberts Freimanis, kelle saldosse kogunes mängu lõpuks 28 punkti. 

Eesti-Läti liigas on Kalev/Cramo nüüd Maarjamaa klubidest parima saldoga, olles võitnud viis mängu ning kaotanud ühe. Neile järgneb selles arvestuses Pärnu Sadam (6–2), kolmas on Rapla (5–4). Lähtuvalt korvpalliliiga hiljutisest otsusest arvestatakse koroonapandeemiast tingituna kahe riigi tulemusi põhiturniiri lõikes eraldi.

Eesti-poolne tabel Eesti-Läti ühises korvpalliliigas.
Eesti-poolne tabel Eesti-Läti ühises korvpalliliigas. Foto: estlatbl.com

Kui koduses liigas võib Cramo tõesti säärase mängupildiga kohtumisi enda kasuks kallutada, siis VTB Ühisliigat silmas pidades on asjalood nutused. Tõsi, seal on meie esiklubil veidi aega atra seada, sest praeguse seisuga toimub nende järgmine kohtumine alles 9. detsembril, mil võõrustatakse Minski Tsmokit. Ent õhus on ka variant, et vahepeal kohtutakse Peterburi Zenitiga. 

Teises tänases Paf Eesti-Läti korvpalliliiga kohtumises alistas Rakvere Tarvas kodusaalis suvel kogenud palluritega ennast täiendanud TalTechi 82:68. Võitjate tulemuslikuim oli Egert Haller 20 punktiga, Kristaps Gluditis ja Kaido Saks toetasid teda vastavalt 16 ja 15 silmaga. Ülikooliklubi resultatiivseim oli Jaan Puidet 16 silmaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles