Head suusakiirust näidanud Tomingas kerkis Rootsis poodiumile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

Eesti laskesuusatajad osalevad sel nädalavahetusel Rootsis Idres toimuvatel Rootsi meistrivõistlustel. Kui eile jäi eestlaste laeks kuues koht, siis täna astus Tuuli Tomingas juba poodiumile, kui saavutas individuaalvõistlusel kolmanda koha.

Päeva kolmandat suusaaega näidanud Tomingas oli viimase tiiruni tegemas ideaalset sooritust, kuid teises püstitiirus jäi üles koguni kolm märki, mis tähendas, et tema ajale lisati kolm minutit.

Sellele vaatamata läks 28. startinud eestlanna finišis liidriks, kuid langes sealt lõpuks kolmandaks, kaotades võitjale 1.18,3. Teda suutsid edestada ühe eksimuse teinud olümpiavõitja Hanna Öberg ja tema õde Elvira (+1.16,2), kellel jäi sarnaselt Tomingale üles kolm märki.

Teised eestlannad kõrgesse mängu ei kerkinud. Kadri Lehtla lõpetas seitsmendana (3 eksimust, +2.49,6), Johanna Talihärmale täna 18. koht (4, +5.11,3), Regina Ojale 22. tulemus (6, +5.52,7), Grete Gaimile 37. koht (9, +8.15,1) ja Susan Külmale 42. koht (9, +9.36,6). Kokku lõpetas võistluse 54 sportlast.

Rootsi meistrivõistluste põhjal pannakse suures osas paika ka need mehed ja naised, kes pääsevad starti MK-sarjas, mis saab oma lähte 27. novembril Soomes Kontiolahtis. 

Meeste konkurentsis saab Eesti tänavu välja panna kolm sportlast, naiste hulgas on kohti neli. Nii meeste kui ka naiste seas jääb üks MK-etapile pääseja treenerite otsustada. See on juhuks, kui treeningutel head minekut näidanud sportlane ei saa Rootsis startida või peaks võistluse pooleli jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles