Kas minivõistlus on ralli tulevikuformaat või mitte? Arvamused lähevad lahku

Karl Mihkel Eller
Copy
Valitsevad maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja näitasid Kehala rallil klassi.
Valitsevad maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja näitasid Kehala rallil klassi. Foto: Ain Liiva

Kehala 56,91 km pikkune miniralli andis Eesti rallifännidele tänavu viimase võimaluse vaadata kodumaal kihutavaid Ott Tänakut ja Martin Järveoja. Hyundai ekipaaž võitis üheksast katsest üheksa ega jätnud kellelegi sõnaõigust. «Meie põhitöö oli lihtsalt siia sõitma tulla. Meil on [hooajas] jälle pausikoht ja tekkis võimalus. Ka meeskond oli selle poolt, et saaksime siia tulla. Nende poolt oli see väga suur pingutus, et kõik [tiimiliikmed] saaksid siia tulla,» sõnas Tänak.

Enne seda nädalavahetust istus saarlane viimati Hyundai i20 Coupe WRC-masina rooli 27. oktoobril, kui testis Prantsusmaa teedel Belgia ralliks, mis jäi aga koroonapandeemia tõttu ära. Sestap oli Kehalas startimine talle väga tähtis.

«Peame tegevust soojas hoidma,» lausus ta. «Mingi aeg hakkab elu edasi minema ja siis peame olema vormis. Praegu pole mõtet laisaks jääda, ennast ja kogu meeskonda tuleb hoida teravana. Kogu aeg peab pidev arendus käima ning peame vaatama tulevikku, mitte ootama ja lootma, et kõik läheb mööda. Peame olema valmis selleks, kui olukord jätkub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles