Blogi ⟩ Eesti ärkas viimastel minutitel ellu, kuid tegi Gruusiaga väravateta viigi

Postimees Sport
Copy
Sergei Zenjov võitlemas Jemal Tabidzega.
Sergei Zenjov võitlemas Jemal Tabidzega. Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS

Eesti jalgpallikoondis lõpetas Rahvuste liiga võõrsilkohtumisega Gruusia vastu, kus polnud meie jaoks mängus midagi muud peale au, sest alagrupi viimane koht ja play-out'i langemine oli juba kindel. Kuidas 0:0 jäänud matš kulges, loe juba meie otseblogist.

Enne mängu:

Eesti ja Gruusia kohtusid omavahel viimati tänavu septembris Lilleküla staadionil, kus külalised võtsid kindla 1:0 võidu. Karel Voolaidi hoolealuste mängupilt oli kehv ja ideetu ning Gruusiale ei suudetud ohtu kujutada.

Gruusia on favoriit tänagi ning kui Eestil pole suurt midagi mängus, siis võõrustajatel on võimalus tabelis tõusta. Armeenia on kahe ja Põhja-Makedoonia kolme silma kaugusel. Esikoht pole grusiinidele kuidagi võimalik, teine koht aga küll.

Suure tõenäosusega jääb tänane lahing Voolaidi jaoks viimaseks Eesti peatreenerina. Tema leping lõpeb ning et tema käe all pole Maarjamaa teeninud ühtegi võitu, on raske näha, miks peaks juhendaja saama uue kontrahti.

Gruusia vastu peab Voolaid hakkama saama keskkaitsja Karol Metsa ja poolkaitsja Georgi Tunjovita, kes peavad kohtumise kollaste kaartide tõttu vahele jätma. Tõsi, kumbki kadu pole midagi kohutavat, sest Metsa asemel saab vasakpoolse keskkaitsjana ilmselt võimaluse koduliiga üks paremaid mängumehi Märten Kuusk ning Tunjov on olnud vahetusmees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles