Powerstage ⟩ Torn EM-tiitlist: teoreetiliselt peaks tiitel olemas olema, aga kas ka praktikas?

Postimees Sport
Copy
Ken Torn.
Ken Torn. Foto: Pilt videost

Kuku raadio taskuhäälingus «PowerStage» käis külas Ken Torn, kes osaleb sel nädalal EM-etapil Kanaari saartel. Matemaatiliselt juba EM-tiitli kindlustanud saarlane läheb viimasele etapile jätkuvalt tahtmist täis võita ja punktilisa teenida.

Saatejuhid Rauno Paltser ja Gustav Kruuda õnnitlesid Torni ERC3 Junior klassi EM-tiitli võitmise puhul, kuid võidumees ise veel juubeldustega kaasa ei läinud.

Kuigi matemaatiliselt on Tornil EM-tiitel olemas, siis ei julge rallimees veel varakult hõisata. EM-sarja reeglid ja juhendid on koostatud üpris segaselt ning kuni võitjat pole ametlikult välja kuulutatud, ei taha ka Torn veel rõõmust lakke hüpata. «Teoreetiliselt peaks tiitel olemas olema, aga kas ka praktikas... seda näeme pärast Kanaari rallit äkki.»

Torni edumaa lähima konkurendi Josep Bassasi ees on 33 punkti ning kuigi ühe ralliga on maksimaalselt võimalik koguda 40 punkti, siis reeglite järgi läheb hooaja peale arvesse neli paremat tulemust. Just see klausel loobki eelduse, et tänavu kolm võitu teeninud Torni pole konkurentidel enam võimalik püüda.

2019. aastal jäi Torn EM-tiitlist ülinapilt ilma ning just seetõttu ei julge ta varakult võitu tähistama hakata. «Tegemist on Hispaania sõitjaga ja sama tiimi sõitjaga, mis eelmine aasta. Sellest mõttes on põnev. Peame lihtsalt minema ja tegema Kanaaridel oma asja ära, et ei tekiks mingit aga seal.»

Sel nädalal osaleb Torn koos kaardilugeja Kauri Pannasega Kanaari rallil. «Otsus sai muidugi enne tehtud, kui me teada saime, et teoreetiliselt me ei peakski minema. Aga ma arvan, et tegelikult iga kilomeeter asfaldil on meile tohutult kasulik. Väidetavalt on seal üks siledamaid asfaltteid, mis üldse leidub. See on jälle üks äge kogemus.»

Lisaks räägitakse Torniga pikas intervjuus veel põnevatel teemadel. Näiteks saarlase kogemustest Junior WRC-sarjas, mis erineb oluliselt ERC3 Junior klassist, mille arvestuses ta tänavu võistelnud on.

PowerStage’i teemad 23. novembril:

  • Eesti autoralli tulevik on helge. Noored näitasid  Kehala rallil Rally2 autodega had kiirust.
  • Intervjuu ERC3 Junior meistri Ken Torniga
  • Kes tuleb ERC üldvõitjaks?
  • Monza eelvaade
  • Evans vs Ogier
  • Mis võmalused on veel Neuvillele ja Tänakul?
  • Kes võiks WRC hooajal 2021 saada tagasi WRC rooli?
  • WRC hooaeg 2022 ikkagi kolme tootjaga
  • Hayden Paddon soovib 2022 osaleda WRC sarjas Hyundai Kona elektriautoga
  • Egon Kauril  Soome toetaja abiga uus võistlusauto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles