Eesti teatemeeskond oli Anterselvas kahvatu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Steptšenko (vasakult), Kauri Kõiv, Indrek Tobreluts ja Roland Lessing.
Daniil Steptšenko (vasakult), Kauri Kõiv, Indrek Tobreluts ja Roland Lessing. Foto: Peeter Langovits

Anterselvas peetud laskesuusatamise MK-sarja 4x7,5 km teatesõidus pidi Eesti meeskond leppima 18. kohaga. Võitnud Prantsusmaa nelikule kaotati enam kui viie ja poole minutiga.

Eesti nelik koosseisus Kauri Kõiv, Indrek Tobreluts, Roland Lessing ja Danil Steptsenko oli viimane meeskond, kellel õnnestus võitjatega samale ringile jääda. Eesti mehed pidid kasutama 14 varupadrunit ning sõitma ka kaks trahviringi. Patustajateks olid Tobreluts ja Steptsenko.

Vaid seitset varupadrunit kasutanud ja trahviringideta võitjameeskond Prantsusmaa (Jean Guillaume Beatrix, Simon Fourcade, Alexis Boeuf, Martin Fourcade) edestas 12 sekundiga ühe trahvringi sõitnud Saksamaa nelikut (Michael Roesch, Andreas Birnbacher, Florian Graf, Arnd Peiffer). Kolmanda koha saanud Austria (Simon Eder, Tobias Eberhard, Daniel Mesotitsch, Dominik Landertinger) kaotas võitjatele juba 41,7 sekundiga.

Prantsuse teatevõistkondadele oli nädalavahetus Anterselvas kuldne, sest võidu võttis ka teatenaiskond. Marie Laure Brunet, Sophie Boilley, Anais Bescond ja Marie Dorin Habert ei teinud ainsatki trahviringi ning edestasid samuti tiirudest puhtalt pääsenud Valgevene nelikut lõpujoonel vaid 2,5 sekundiga. Kolmas oli Venemaa.

Meeste 15 km ühisstardist sõidu võitis tihedas lõpuheitluses sakslane Andreas Birnbacher. Napimast napilt, 0,1 sekundiga kaotas talle venelane Anton Šipulin ja 0,3 sekundiga martin Fourcade.

Naiste 12,5 km ühisstardis jäi löömatuks Darja Domratšova. Esimese tiiru järel alles 26. kohal olnud Domratšova edestas lõpujoonel slovakitari Anastassija Kuzminad 25,2 sekundiga, MK-sarja üldliidrina jätkav Magdalena Neuner oli kolmas ja kaotas valgevenelannale 32,1 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles