Selver tegi taas Saaremaal selja prügiseks ja astus suure sammu karikafinaali suunas

Postimees Sport
Copy

Kuressaares mängiti Aadu Luukase karikavõistlustel esimene poolfinaal, kui kodumeeskond Saaremaale astus vastu Tallinna Selver. Külalised tegutsesid suurepäraselt ja võtsid kindla 3:0 võidu.

Möödunud nädalal Credit24 meistriliigas vastamisi läinud meeskondade mõõduvõtule tuli taas energilisemalt peale Selver, kes haaras initsiatiivi. Kuigi Saaremaa toibus ja jõudis avageimis 23:21 seisuni, siis järgnevad neli punkti kuulusid kõik Tallinna võistkonnale, kes 1:0 eduseisu haarasid.

Saaremaale jäi ilmselt esimese geimi lõpp veel mingil määral kripeldama, kuna teisel vaatusel ei saadud kuidagi enda mängu käima. Selver haaras kiiresti eduseisu, mida enam käest ei antudki. 25:18 geimivõiduga oli võiduvõtmed juba nende käes.

Kodumeeskond võitles küll viimaseks jäänud kolmandas geimis, kuid Selver oli täna lihtsalt mänguliselt parem. Taaskord mingi viie punktiga geimi keskel juhtima ja tasapisi sammuti võidu suunas. Saaremaa üritas küll lõpus kõvasti vahet vähendada, aga täna jäi sellest väheseks. 25:21 geimivõiduga kindlustas Selver 3:0 võidu ja võtab selle tulemuse kaasa 2. detsembril peetavaks korduskohtumiseks Tallinnas.

Enne mängu:

Samad meeskonnad olid eelmisel nädalal vastamisi Credit24 Meistriliigas ning see mäng lõppes Selveri 3:1 võiduga. Ühtlasi tähendas see Saaremaa jaoks hooaja esimest kaotust, vahendab Volley.

Saaremaa ja Selveri paari korduskohtumine peetakse Audentese spordihallis 2. detsembril kell 19.00. Veerandfinaalis alistas Saaremaa esiliigaklubi Tallinna Ülikooli ja Selver oli parem Pärnu Võrkpalliklubist.

Saaremaa meeskonna kapten Keith Pupart tunnistas, et Selver oli viimases omavahelises mängus näljasem, ent karikavõistlustel loodab ta oma meeskonnalt paremat esitust. «Tundus, et nad tahtsid rohkem, me jäime kuidagi pehmeks. See ei olnud meie mäng. Arvan, et iga mees vaatab korra peeglisse ja paneb natuke juurde ja arvan, et oleme laupäeval teist nägu,» sõnas Pupart klubi Facebooki lehe vahendusel.

Teises poolfinaalis kohtuvad järgmisel laupäeval ja pühapäeval Tartu Bigbank ja TalTech. Bigbank oli veerandfinaalis üle esiliigaklubist LotusTimber/Neemecost, TalTech alistas samuti esiliigas mängiva Viljandi Võrkpalliklubi.

Finaali pääseb kaks võitu saanud võistkond või juhul kui mõlemal võistkonnal on üks võit ja üks kaotus, siis mängu eest antavate suurema punktide arvuga võistkond. Mängu eest antavate punktide võrdsuse korral mängitakse kuldne geim.

Karikafinaal toimub nii naistele kui meestele 22. detsembril meestest kõrgema asetusega (2018/2019 EMV) finalisti kodusaalis, saali puudumisel või muul põhjusel loobumisel teise asetusega võistkonna kodusaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles