MK-hooaja avavõistluse võitis üllataja, eestlased midagi säravat ei pakkunud

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid Foto: Instagram/@sturlal

Laskesuusatamise MK-hooaja avavõistluse võitis Kontiolahtis 23-aastane norralane Sturla Holm Lægreid, kellele see oli alles viies start MK-tasemel.

Meeste 20 kilomeetri tavadistantsi läbis Lægreid puhaste paberitega. Teise koha teenis eelmise hooaja valitseja, norralane Johannes Thingnes Bø (2; +19,6), kolmas oli üle kahe aasta taas poodiumile kerkinud sakslane Erik Lesser (2; +1.03,6).

Lægreidi puhul on tegu Norra koondise uue tegijaga. Eelmisel hooajal sai ta MK-sarjas kirja neli starti ning oli parimal juhul Kontiolahti sprindis 10. Kusjuures, viie MK-stardi peale on ta 80 märgist pihta saanud 79.

2018. aastal Otepääl peetud juunioride maailmameistrivõistlustelt lahkus Lægreid kahe hõbemedaliga. 2020. aasta alguses Miskis sõidetud Euroopa meistrivõistlustelt sai ta kaela samuti hõbemedali.

Eestlastest oli tänasel tavadistantsil parim 41. koha teeninud Kalev Ermits, kes eksis korra lamades- ja korra püstitiirus ning kaotas võitjale 4.39,5. Rene Zahkna oli 52. (1; +5.51,8) ning Kristo Siimer 85. (4; +8.50,6).

Meeste tavadistantsi top 20

Foto: IBU
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles