Homne mäng Eesti - Põhja-Makedoonia jääb ära

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli EM-valiksarja Tallinna mull on katki minemas, peetakse veel ainult üks mäng. Eesti koondis siinses mullis rohkem väljakule ei tule.

EM-valiksarja raames Tallinna sõitnud Põhja-Makedoonia koondises tuvastati lisaks laupäeval ilmsiks tulnud koroonapositiivsele mängijale veel kolm positiivse SARS-CoV-19 PCR proovi andnud liiget.  Esmaspäeva õhtul toimuma pidanud kohtumine Eestiga jäetakse ära, teatas Eesti Korvpalliliit.

Reedel kehva enesetunnet kurtnud Põhja-Makedoonia koondislasele tehti koheselt SARS-CoV-19 PCR test, mis andis positiivse tulemuse. Laupäeval koondisele tehtud kiirtestid tuvastasid veel kaks võimalikku koroonapositiivset, mistõttu tehti kogu Põhja-Makedoonia delegatsioonile täiendavad SARS-CoV-19 PCR proovid. Pühapäeva hommikul saabunud PCR testide vastused kinnitasid kolme positiivset ja ühte piiripealset tulemust. 

Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) otsustas mängu Eesti ja Põhja-Makedoonia vahel ära jätta. Tallinna EM-valiksarja B-alagrupi mulli viimane mäng on seega Itaalia ja Venemaa vastasseis esmaspäeval algusega kell 16. Ärajäänud kohtumised (Itaalia - Põhja-Makedoonia ja Eesti - Põhja-Makedoonia) soovitakse mängida tuleva aasta veebruari aknas.

Eesti koondis mängis laupäeval Venemaa rahvusmeeskonnaga, kellele tuli alla vanduda 56:84.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles