Medalisadu jätkub: Eesti noorpoksijad on jõudnud taaskord EMil poodiumile

Copy
Joosep Palm on EMil jõudnud pronksile
Joosep Palm on EMil jõudnud pronksile Foto: Eesti Poksiliit

Kui mõne nädala eest suutis Eesti naispoksija Diana Gorisnaja tulla kuni 20-aastaste Euroopa meistrivõistlustel pronksile, siis nüüd on vähemalt sama kõrge poodiumiastme kindlustanud juunioride EMil Joosep Palm ning Aleksandra Meliss.

Bulgaaria pealinnas Sofias toimuvatel meistrivõistlustel suutis kuni 60-kilogrammiste kaalukategooria juunioride Eesti meister alistada veerandfinaalis lätlase Renats Sarovsi. Palmi võit valiti Euroopa poksiagentuuri poolt päeva parimaks. Kui avaraundis sai end alguses paremini käima just lätlane, siis head soovitused treeneritelt aitasid sel aastal seni võitmatuna püsinud Palmil matši enda kasuks pöörata.

Poksiklubi Kontakt kasvandik Palm, kelle suurimaks unistuseks on poksida ühel päeval olümpiamängudel, kohtub poolfinaalis bulgaarlase Toni Sotiroviga.

Poolfinaali on turniiril pääsenud ka naispoksija Aleksandra Meliss, keda ootab kuni 70-kilogrammiste kaalukategooria poolfinaalis ees Kosovo poksija Alnera Brahimi. 

“Kuigi lõppev aasta on olnud kõigi jaoks keeruline, võiks siiski tunnistada, et Eesti Poksiliidu jaoks on see aasta olnud erakordne!“ tunnistas poksiliidu peasekretär Jelena Kalbina. “„Hoolimata raskest ajast, kus koondislaste treeningprotsess on olnud katkendlik ja keeruliselt planeeritav pandeemia tõttu kehtestatud piirangutest, on meie koondis tänavu toomas Eestisse tervelt kolm EM-medalit!”

Kas poodiumil suudetakse ka kõrgemale astmele sammuda, selgub homme, 1. detsembril, kui peetakse poolfinaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles