Itaalia alistas Tallinna «mullis» Venemaa

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Amedeo Tessitori vedas 27 punktiga Itaalia koondise võidule.
Amedeo Tessitori vedas 27 punktiga Itaalia koondise võidule. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Tallinnas peetud korvpalli EM-valikturniiri kohtumises alistas Itaalia 70:66 Venemaa.

Itaalia poolelt tegi särava mängu 26-aastane Amedeo Tessitori, kes viskas 65-protsendilise tabavusega 27 punkti. Giampaolo Ricci arvele kogunes 12 ja Marco Spissu omale 11 punkti. Venemaa parim oli 11 silmaga Andrei Vorontsevitš.

Itaalia on EM-valikturniiril võitnud kõik kolm kohtumist ning juhib alagruppi. Venemaal on kaks võitu ja kaks kaotust, Eestil võit ja kaks kaotust ning Põhja-Makedoonial kaks kaotust. Samas on Itaalia endale EMi korraldajana koha finaalturniirile juba taganud.

Ühtlasi oli tegu viimase kohtumisega Tallinnas peetud EM-valikturniiri «mullis». Kokku peetigi Saku Suurhallis vaid kaks mängu, sest Põhja-Makedoonia matšid Eesti ja Itaaliaga jäid meeskonnas leviva koroonaviiruse tõttu ära.

Teises Tallinnas peetud kohtumises sai Eesti 56:84 kaotuse Venemaalt.

Järgmised EM-valikturniiri kohtumised toimuvad veebruari lõpus Permi «mullis». Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) andmetel soovitakse ärajäänud (Itaalia – Põhja-Makedoonia ja Eesti – Põhja-Makedoonia) matšid järele pidada samuti Permis. Sel juhul peaks Põhja-Makedoonia pidama koguni neli kohtumist järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles