MEISTRITE LIIGA ⟩ Real kaotas kuivalt, Liverpool ja Porto kindlustasid edasipääsu (2)

Postimees Sport
Copy
Liverpooli teisipäevase ainsa värava lõi Roberto Firmino.
Liverpooli teisipäevase ainsa värava lõi Roberto Firmino. Foto: Phil Noble / POOL/EPA/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas olid teisipäeval kavas eelviimased alagrupikohtumised gruppides A kuni D. Edasipääsu kindlustasid Liverpool ja Porto, Madridi Reali kahvatu eurohooaeg sai kurva jätku.

A-grupi liidrite kohtumises olid Madridis vastamisi kohalik Atletico ja Müncheni Bayern. Atletico asus kohtumist juhtima 26. minutil Joao Felixi väravast. Kodumeeskond avaldas ka pärast avaväravat survet ja tekitas rohkem ohtlike olukordi, kuid 86. minutil suutis penaltilöögi realiseerinud Thomas Müller seisu viigistada. Skooriga 1:1 kahe kange vastasseis ka lõppes ning Bayern on 13 punktiga tabeliliider, Atletico on kogunud kuus silma.

Moskvas toimunud mängus tegi Austria klubi Salzburg võõrustanud Lokomotivile tuule alla 3:1. Juba avapoolajaks suutsid külalised 2:0 ette rebida, kui 28. ja 41. minutil oli täpne Mergim Berisha. Kuigi 2016. aastal Tallinna FCI Levadias mänginud Anton Mirantšuk realiseeris 79. minutil penalti ning vahe oli minimaalne vormistas lõppskoori 3:1 81. minutil Karim Adeyemi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-grupis toimus närvesööv kohtumine Kiievi olümpiastaadionil, kus Donetski Šahtjor võõrustas Madridi Reali. Avapoolajal väravaid ei löödud, kuid Real oli selgelt kohtumises paremini sees, kui nad hoidsid vastasest rohkem palli ja tegid kordades rohkem pealelööke.

Madridi Reali ründaja Vinicius Junior.
Madridi Reali ründaja Vinicius Junior. Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

Teisel poolajal aga suutis Donetsk kohtumist juhtima asuda, kui 57. minutil avas skoori Dentinho. Kuigi Real oli jätkuvalt domineerivam ja tegi kaks korda rohkem pealelööke suutis Ukraina meeskond 82. minutil asuda Manor Solomoni väravast 2:0 juhtima.

Donetsk on Meistrite liigas tänavu kogunud kaks võitu ning on need saanud just Reali vastu. Ka alagrupiturniiri avavoorus alistati Real, siis võõrsil 3:2. Alagrupis on jäänud mängida veel üks voor ning Realil on kogutud alles seitse punkti, mis tähendab, et edasipääsemine pole enam nende enda kätes ning lisaks viimase vooru võidule Mönchengladbachi Borussia vastu tuleb loota Donetski kaotust või viiki Milano Interiga.

Kõige rohkem väravaid löödi õhtul just Interi ja Borussia vahelises vastasseisus. Juba 17. minutil läksid Borussia-Parki staadionil toimunud kohtumist juhtima külalised, kui täpne oli Matteo Darmian. Esimese poolaja üleminutil suutis seisu viigistada Alassane Plea. Teise poolaja keskel oli aga üheksa minuti jooksul kahel korral täpne Romelo Lukaku (64. ja 73. minutil) ning viis Interi 3:1 ette. Lõppseisu 3:2 vormistas 75. minutil Plea.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C-grupis on alagrupist edasipääsejate osas kõik juba selge, kuid teisipäeval olid vastamisi kaks esimest klubi – FC Porto ja Manchester City. Portugalis toimunud mängus oli selge initsiatiiv Cityl, kuid nende mitmed ponnistused ei kandnud vilja ning mäng lõppes väravateta viigiga.

City on kogunud 13 punkti ja Porto 10, mis tähendab, et Piraeuse Olympiacosel ja Marseille Olympiquel pole neid võimalik enam püüda. Prantsusmaal toimunud omavahelises mängus teenis hooaja esimesed punktid Marseille, alistades 2:1 Olympiacose. 33. minutil läksid mängu juhtima küll kreeklased Mady Camara väravast, kuid teisel poolajal kahel korral VARga penaltiõiguse saanud Olympique poolelt realiseerisid need Florian Thauvin ja Valentin Rongier.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D-grupis suutis Liverpool teenida vajalikku punktilisa, kui tasavägises matšis võideti kodustaadionil Amsterdami Ajaxit 1:0. Ainsa värava lõi 58. minutil Roberto Firmino. Meistrite liigas avas punktiarve Taani klubi Midtjylland, sest Itaalias suudeti 1:1 viiki mängida Atalantaga. Võõrustajatest kaks korda vähem pealelööke sooritanud taanlased läksid kohtumist juhtima juba 13. minutil, kui võrku sahistas Alexander Scholz. Midtjyllandi peo lõpetas aga 79. minutil Cristian Romero, kes vormistas lõppseisuks 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles