BLOGI ⟩ Perez teenis karjääri esimese võidu, Mercedest tabas katastroof (4)

Sergio Perez. Foto: TOLGA BOZOGLU/Pool via REUTERS
Postimees Sport
Copy

Vormel 1 sarja hooaeg on jõudnud lõpusirgele. Sel nädalavahetusel peeti Bahreinis eelviimane, Sakhiri GP, kus karjääri esimese võidu korjas Racing Pointi piloot Sergio Perez, kes edestas Esteban Oconi (Renault) ja tiimikaaslast Lance Strolli.

Taas on Red Bulli ja AlphaTauri reservsõitjana üles antud Jüri Vips. Meie mees täidab seda rolli kindlasti tänavuse hooaja lõpuni.

Esimene vabatreening:

Kuigi Hamilton kaasa ei tee, püsib endiselt tipus Mercedes. Ei, mitte Bottas. Esimese vabatreeningu kiireim oli hoopis valitseva maailmameistri asendaja George Russell. Britt edestas Red Bulli piloote Max Verstappenit (+0,176) ja Alexander Albonit (+0,265). 

Teine vabatreening:

Russell võitis ka teise vabatreeningu, taas Verstappeni ees (+0,128). Kolmandaks sõitis end Racing Point'i piloot Sergio Perez (+0,153). Teine Mercedese piloot Bottas lõpetas koguni 11. kohal (+0,608). 

Kolmas vabatreening:

Seekord näitas kõige väledamat minekut Verstappen, kelle parima ringi aeg oli 54,064. Talle järgnes Bottas (+0,206) ja AlphaTauri esinumber Pierre Gasly (+0,363).

Kvalifikatsioon:

Nagu arvata oli, jagasid ajasõidus kõrgemad kohad Mercedesed ja Verstappen. Parimalt stardikohalt alustab Bottas, kes edestas Russellit 0,026 ja Red Bulli liidrit 0,056 sekundiga.

Lihtsurelikest parim oli Ferrari äss Charles Leclerc (+0,236), kes oli samuti omaette klassis. Viienda koha saanud Perez kaotas Bottasele 0,413 sekundit.

Täpsema info leiab graafikult. 

 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles