Kristjan Ilves Soome treeneri öeldust: see on ebasportlik, ei saa aru, miks petetakse

Ville Arike
, reporter
Copy
Kristjan Ilves esimesel MK-etapil Rukal hüppamas.
Kristjan Ilves esimesel MK-etapil Rukal hüppamas. Foto: Vesa Moilanen via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Aastaid tagasi Eesti kahevõistlejaid juhendanud, praegune Soome koondise peatreener Petter Kukkonen tuli eelmisel nädalal oma kodumaa meedias välja süüdistustega, et osa koondisi manipuleerib suusahüppekombinesoonide suurusega ning enamik MK-sarja tipus olevatest võistlejatest kasutab kombinesoone, mille jalgevahe on väga lai.

Ajalehe Ilta-Sanomat andmetel topivad sportlased aluspükstesse mitmesuguseid asju. Soome koondis kasutas näiteks riidetükke ja seda kinnitas ka Kukkonen.

«Eelmisel teisipäeval oli meil Rukas FISi (rahvusvaheline suusaliit – toim) mõõtmine, kus otsustasime petta. Vastutan selle eest, et sportlased endale aluspükstesse riidetükke panid. Nende abiga saime paar sentimeetrit sügavuses juurde, aga rohkem meie moraal ei lubanud. Pesukäsnadega on võimalik veel seitse või kaheksa sentimeetrit juurde saada, mis annab suusarajal juba minutilise eelise,» seletas Soome koondise treener ajalehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles