Eesti tantsuliit sai vaidluses maailma alaliiduga võidu

Ville Arike
, reporter
Copy
Võistlustants. Pilt on illustratiivne.
Võistlustants. Pilt on illustratiivne. Foto: Nordphoto/ Witke Via Www.imago-images.de/imago Images/nordphoto/Scanpix

Postimees kirjutas kevadel Eesti tantsu­spordis ­lahvatanud skandaalist, kus kümme­kond klubi lõi uue organisatsiooni, mis ­püüdis saada selle ala esindajaks ­Eesti Olümpiakomitees. Samuti liikus kaebusi maailma alaliitu, kes peatas Eesti ­Tantsuspordi Liidu (ETSL) täisliikme staatuse. Nüüdseks on see ennistatud.

Nimelt menetles asja maailma tantsuliidu (WDSF) sõltumatu vahekohus, täpsemalt distsiplinaarnõukogu, kes tühistas WDSFi 15. veebruaril tehtud otsuse. Distsiplinaarnõukogu valis asja hindama oma kolm esindajat, kelle otsus oli ühehäälne ning on seega WDSFi reeglite järgi lõplik ega kuulu edasikaebamisele.

Postimehe käsutuses ­oleva distsiplinaarnõukogu otsuse kohaselt ennistatakse ­viivitamata ETSLi täisliikme staatus, samuti muutuvad tühiseks kõik ETSLi ning selle liikmete ja/või ametnike suhtes WDSFi presiidiumi veebruarikuise otsusega kaasuvad otsused, piirangud ja tegevused. Ajutiseks liikmeks oldud aja võrra vähendatakse ETSLi liikmemaksu, samuti peab WDSF teatama EOK-le, et ETSL on olnud ja on jätkuvalt Eestist ainus liige. WDSF ei tohi rohkem sekkuda ETSLi siseasjadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles