BLOGI ⟩ Vips näitas karjääri esimesel ametlikul F1 testipäeval head minekut, parim aeg jäi Alonsole

Postimees Sport
Copy

Teisipäeval toimus Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis vormel 1 sarja ametlik testipäev, kus Red Bulli meeskonna reservsõitja Jüri Vips sai esimest korda testida praegust F1-autot. Eestlane läbis 101 ringi ning ringiaegade tabelis platseerus ta päeva lõpuks kuuendaks.

Testipäev koosnes kahest osast. Hommikul sõideti neli tundi ning siis näitas Vips 15 sõitja konkurentsis neljandat aega (1.38,401). Pärastlõunal sõideti taas neli tundi, tingimused läksid paremaks ning Vips parandas aega, kuid üldises tabelis tähendas see kuuendat aega. Samas on oluline märkida, et mõlemal sessioonil oli Vips kiirem kogenud F1-reservsõitjat Sebastien Buemist, kes sõitis samuti Red Bulli vormeliga.

Kokkuvõttes sõitis päeva kõige kiirema aja 1.36,333 välja Fernando Alonso (Renault). Talle järgnesid Mercedese sõitjad Nyck de Vries (1.36,595) ja hommikul kõige kiirem mees olnud Stoffel Vandoorne (1.36,840).

Vips sai pärastlõunal kirja kuuenda aja 1.37,770. Kokku läbis eestlane Red Bulli RB16 vormeliga Yas Marina ringrajal 101 ringi ehk distantsiks kujunes 555 km.

Testipäeva sündmuste kulgu saad jälgida Postimehe blogist:

Enne testipäeva

Tavapäraselt toimub F1-hooaja lõpus kolm kuni neli päeva kestev testimine, kuid maailma tabanud koroonakriisi valguses ja kulude kokkuhoiu tõttu otsustasid meeskonnad leppida vaid ühepäevase testiga.

Tegemist on aasta viimase vormel 1 testipäevaga, mis kannab ametlikult noorsõitjate testipäeva nimetust. Rajale olid algselt lubatud kollanokad või sõitjad, kes olid karjääri jooksul startinud maksimaalselt kahel Grand Prix etapil.

Pärast Rahvusvahelise autoliidu (FIA) otsust lubada testima kahekordne maailmameister Fernando Alonso, leiti, et õiglane on rajale lubada kõik sõitjad, kes sarjas lõppenud hooajal ei osalenud. Kõigil meeskondadel on testil lubatud osaleda maksimaalselt kahe vormeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles