VIDEO ⟩ Kaleviga liitus eksootilise liiga parim kopamees, Tartu sai selle arvelt lisajõudu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sam Timmins (palliga) Washington Huskies'i särgis.
Sam Timmins (palliga) Washington Huskies'i särgis. Foto: Christian Petersen/AFP/Scanpix

Tallinna Kalev/TLÜ korvpallimeeskond teatas värskest täiendusest: meeskonnaga liitus 211 cm pikkune keskmängija Sam Timmins.

Uus-Meremaalt pärit 23-aastane pallur sai tuule tiibadesse USAs Washingtoni ülikoolis, kus ta esindas neli hooaega Huskies'i meeskonda. Tiimi tase oli igati korralik, Timminsi eelviimasel aastal jõuti Märtsihullusele. 

Tõsi, tsentri roll polnud eriti suur. Läbi hooaegade jäi tema keskmiseks saagiks 12,7 minutit ja 2,8 punkti. 

Profikarjääri alustas Timmins kodumaal Franklin Bullsis. Ta tõusis 15 mänguga parimaks kopameheks, keskmiselt õnnestus blokeerida 1,7 vastaste pealeviset. Ühes partiis kogunes «kulpe» koguni kuus. Korralikult sujus ka rünnak: kirja läks 10,9 silma.

Värske liituja tähendas seda, et Kalev/TLÜ-st lahkus Emmanuel Wembi, kes siirdus Tartu Ülikool Maks&Mooritsa meeskonda. Teise keskmängijana jätkab Jeremy McLaughlin.

«Oleme klubis paika pannud pikema plaani ja võtsime Wembi meeskonda tulevikuperspektiiviga. Vanuse poolest sobib ta meie võistkonda ja ta on ise ka huvitatud sellest, et koos meeskonnaga areneda. Eestis on oma pikkadest puudus, aga selleks, et meie tagumised õpiksid ka pikkadele õigesti söötma, peab neid meeskonnas olema,» sõnas Tartu peatreener Toomas Kandimaa pressiteates. 

«Tegime Wembi osas korraliku taustauuringu, saime ka Horvaatiast hea tagasiside. Kalev/TLÜ meeskonnas oodati ilmselt temalt rohkem n-ö valmis mängija panust, see tegi tema jaoks asja keeruliseks. Samas Horvaatias oli tal hea taustsüsteem ja ta osutus seal üllatavalt kasulikuks. See näitab, et talle on vaja sobivat keskkonda. Usun, et nii talle endale kui ka meie võistkonnale on Tartusse tulekust pikas plaanis palju kasu.» 

Emmanuel Wembi.
Emmanuel Wembi. Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Lisaks Timminsile tõi Kalev/TLÜ täiendust ka tagaliini. Eelmisel nädalal lõi Martin Müürsepa juhendatava tiimiga käed Parker van Dyke, veidi varem teatati mängujuhi Edi Sinadinovici liitumisest. 

Endiselt ravib vigastust Siim-Markus Post, pikalt on sahistatud Brandis Raley-Ross'i lahkumisest, ent seni pole jänki veel kuhugi läinud. 

Kalev/TLÜ-l on käsil rasked ajad, koos karikasarja Final Four'iga on kaotatud 11 mängu järjest. Võimalus vigade paranduseks tuleb juba homme, mil võõrustatakse koduliiga matšis Rakvere Tarvast. 

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles