Nadal võitis maratonmängu ja kohtub poolfinaalis Federeriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma edetabelis 2. kohal paiknev hispaanlane Rafael Nadal võitis Austraalia lahtistel meistrivõistlustel tõelise maratonmängu, alistades neli tundi ja 16 minutit kestnud veerandfinaalkohtumises 6:7 (5), 7:6 (6), 6:4, 6:3 turniiril 7. paigutatud tšehhi Tomas Berdychi.

Teises setis oli Berdychil settpall ja võimalus minna 2:0 juhtima, kuid ta ei suutnud seda ära kasutada.

«Teine sett oli otsustava tähtsusega,» vahendab BBC Nadali sõnu. «Pidasin kolmandas ja neljandas setis väga hästi vastu, olen õnnelik, et suutsin neljatunnise pingelise mängu võita. Mõistagi olen väsinud, aga loodetavasti taastun ruttu ära.»

Poolfinaalis läheb Nadal kokku endise esinumbri Roger Federeriga, kes pidas täna oma karjääri 1000. matši, alistades veerandfinaalis Juan Martin del Potro.

Karjääri jooksul rekordilised 16 suure slämmi turniiri võitnud Federer ning kümme suurturniiri võitja Nadal on omavahel kohtunud 26 korral ning neist lausa 17 mängu on võitnud Nadal.

Austraalia lahtistel on nad varem vastamisi olnud korra – 2009. aastal finaalis, siis võitis Nadal 7:5, 3:6, 7:6 (3), 3:6, 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles