BLOGI ⟩ Aigroga ühes paaris olnud turnee mullune parim mees Kubacki võitis tänagi

Toimetas Ville Arike
Copy
Artti Aigro nelja hüppemäe turneel.
Artti Aigro nelja hüppemäe turneel. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Suusahüppajate Kesk-Euroopa nelja mäe turneel peeti teine etapp Garmisch-Partenkirchenis. Artti Aigro pidi esimeses hüppevoorus võitlema oma paaris turnee mulluse võitja, poolaka Dawid Kubacki vastu. Kubacki oli selgelt parem, Aigro ei pääsenud «õnnelike kaotajate» sekka ja pälvis 38. koha. Lõpuks pälvis Kubacki teises voorus tehtud ülipika hüppe abil esikoha. Postimees vahendas sündmusi tekstilise otseblogina.

Enne võistlust:

Eilsetes proovivoorudes hüppas Aigro kahel katsel enam kui 125 meetrit, kuid kvalifikatsioonis nõnda head sooritust tal teha ei õnnestunud. Ta lendas 123 meetrit ja sai 111,2 punkti, mis andis 43. koha. 8. koha saanud Kubacki hüpe kandus 128 meetri kaugusele (131,2 punkti).

Nelja hüppemäe turneel on tavalistest MK-etappidest erinev võistlusformaat. Põhivõistlusele pääsenud 50 hüppajat jagatakse 25 paariks (duelleerivad kvalifikatsiooni 1. ja 50., 2. ja 49. jne). Teise vooru pääseb iga paari parim, lisaks tagavad edasipääsu viis «õnnelikku kaotajat».

Kvalifikatsiooni võitis sloveen Anze Lanisek, kelle hüpe kandus 139 meetrini (138,6 punkti). Veel neli meetrit enam suutis MK-sarja üldliider, norralane Halvor Egner Granerud, kuid teda vedasid alt kehvad stiilipunktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles