BLOGI ⟩ Aigro jäi ka nelja hüppemäe turnee viimasel osavõistlusel finaali ukse taha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro Bischofshofenis.
Artti Aigro Bischofshofenis. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS/EPA

Eesti mägikotkas Artti Aigro piirdus ka nelja hüppemäe turneel viimasel osavõistlusel Bischofshofenis ühe hüppega ning leppis 45. kohaga. Võidukarika tõstis nii Bischofshofenis kui ka kogu turnee arvestuses poolakas Kamil Stoch.

Artti Aigro tuli täna hüppetornist alla 31. ning ülesanne oli tema järel startinud Philipp Aschenwaldi alistamine. Kahjuks ebaõnnestus eestlase õhulend ning ta maandus juba 115,5 meetri peal. Austerlane vastas Aigrole 128,5 meetri ja seega oli eestlane konkurentsist langenud.

Kokkuvõttes teenis Aigro täna 45. koha, mis oli tema kõige kehvem tulemus tänavuse hooaja nelja hüppemäe turneel. Eelnevalt olid tema tulemused 38., 40. ja 41. koht.

Tänase võistluse võitis kogu turneel triumfeerinud Kamil Stoch Poolast. Esimeses voorus 139 meetrist õhulendu näidanud poolakas lisas sellele teises voorus veel ühe meetri jagu pikema hüppe. Bischofshofenis teenis teise koha norralane Marius Lindvik ja kolmandaks jäi Oberstdorfis võidutsenud Karl Geiger.

Kogu turnee arvestuses tõusis Stochi järel teiseks Geiger, kellele järgnes enne tänast teist kohta hoidnud Dawid Kubacki. Napilt langes poodiumilt välja MK-sarja üldliider Halvor Egner Granerud.

Kvalifikatsioon:

Vastavalt MK-sarja hetkeseisule sai Aigro 19. võimaluse kvalifikatsioonis oma hüpe sooritada. Kerges vastutuules maandus Aigro 119 meetri peal ning kohtunikud hindasid seda 103,7 punkti vääriliselt.

Lõppvõistlusel seisab tal ees kõva pähkel, sest paariliseks osutus tal austerlane Philipp Aschenwald. Seefeldi MMilt meeskonnavõistlustelt kaks hõbedat noppinud Aschenwaldi hüpe kandus 130,5 meetri kaugusele, teenides sellega 124,3 silma.

Aschenwald on nelja hüppemäe turneel väga head hoogu näidanud, sest senise kolme osavõistluse järel hoiab austerlane üheksandat positsiooni. Võrdluseks paikneb Aigro hetkel 42. real ning eestlane pole suutnud end veel 30 parema sekka kordagi murda.

Bischofshofenis algab homne lõppvõistlus kell 17.45. Finaali pääsemiseks tuleb olla oma paaris edukam. Lisaks teenivad viis «õnnelikku kaotajat» koha 30 parema seas. Aigro kohad seni on olnud 38., 40. ja 41. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles