Järelvaadatav ⟩ Selver tegi mannetult mänginud Pärnule kiire lõpu

Postimees Sport
Copy

Tallinna Selver teenis võrkpalli Credit24 Meistriliigas Pärnu üle võimsa 3:0 (25:16, 25:16, 25:14) võidu.

Kolmandal kohal jätkav Selver tõusis 22 punkti peale, kuid Tallinna klubi punktiga juhtival Tartu Bigbankil on peetud üks mäng enam. Esikohal on Selverist kaks mängu rohkem pidanud Saaremaa 29 silmaga. Pärnu hoiab tabelis 17 punktiga kuuendat kohta.

Tänases mängus oli Selveri parim 17 (+16) punkti toonud Oliver Orav, teda toetas 10 punktiga (+6) Renee Teppan. Pärnu resultatiivseim oli 10 (+8) punktiga Toms Švans. 

Enne kohutmist autasustati Credit24 Meistriliiga detsembri parimat mängijat, kelleks oli Andrus Raadik.

Hooaega kolme kaotusega alustanud, aga seejärel järjest paremasse hoogu läinud Tallinna Selveri võiduseeria jätkus ka detsembris kui kolmest mängust võideti kõik kolm. Liigamängudes Pärnu VK, Jekabpils Lūši ja TalTechi vastu loovutati vastastele vaid üks geim. Selveri liidriks aasta lõpus oli kapten Raadik, kes vedas oma meeskonda suurepärase vastuvõtu ja keskmiselt 5,2 punktiga geimi kohta.

Enne mängu:

Pärnakad jagavad liigatabelis koos RTUga 5.–6. kohta, aga 3. kohal olevast Selverist lahutab neid vaid kaks punkti, nii et 3:0 või 3:1 võidu korral tõuseksid suvepealinna mehed kohe vastastest kõrgemale. Võiks arvata, et hooaega krobeliselt kolme kaotusega alustanud, aga seejärel liigas kuue järjestikuse võidu ja äsjase Aadu Luukase karikavõiduga imelise hoo sisse saanud Selver on selle mängu soosik, aga ei tasu unustada, et ka Pärnu näitas vahetult enne pühadepausi tõeliselt head klassi kindla 3:0 võiduga liiga liidri Saaremaa üle. Detsembri alguses võitis Tallinnas esimese omavahelise mängu Selver 3:1.

Pärnu VK peatreener Avo Keel: «Selle mängu tulemust mõjutab kindlasti vahepealne hakitud treeningprotsess. Pühade ajal said mehed mõned päevad puhkust ja alles vahetult enne nädalavahetust selgub millises mängukonditsioonis tegelikult ollakse.

Hooaja esimeses pooles on toimunud põnevad arengud – kui sügisel arvati, et tulemas on väga tasavägine hooaeg, siis vahepeal avastati üks «turbomeeskond» ehk Saaremaa VK. Nüüd on mõne nädala jooksul selgunud, et see turbo polegi võib-olla nii «turbo», ja et ehk on hoopis meie laupäevane vastane veel «turbom». Inimesed võtavad asju liiga tõsiselt, muidu ütleks, et kui suutsime enne jõule Saaremaale tuule alla teha, asi see siis Selverit võita pole. Aga targu jätan selle huumori siin tegemata.»

Tallinna Selveri peatreener Rainer Vassiljev: «Oleme peale pühi töörütmi taastanud. Mehed said viis päeva puhkust, visuaalsel vaatlusel tundub, et keegi verivorsti kuritarvitanud pole. Loodan, et karikavõit ja sellega kaasnenud positiivne emotsioon kanduvad üle siia aastasse ning jätkame sealt kus enne jõule pooleli jäime.

Detsembri alguses saime neist jagu, aga Pärnu näitas võiduga Saaremaa üle oma tegelikku potensiaali, seal on korralikud mängumehed ja tean, et kerget mängu oodata ei ole.»

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles