BLOGI ja GALERII ⟩ Kalevist 36 punktiga jagu saanud Zenit näitas Tallinnas Euroliiga taset (1)

Ville Arike
, reporter
Copy

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võõrustas Ühisliiga raames koduses Kalevi spordihallis Euroopa absoluutset tippu Peterburi Zeniti. Külalised võtsid mängu tõsiselt ja võitsid 87:51. Postimees tegi mängust otseblogi.

Enne mängu:

Zenit on 10 võidu ja 1 kaotusega Ühisliiga liider, Kalev asub 1 võidu ja 7 kaotusega eelviimasel kohal. Sügisel võõrsil peetud kohtumises sai Kalev aga hästi hakkama, kaotades Euroliigas praegu esinelikusse kuuluvale meeskonnale vaid 83:91.

Kahe võistluse tabeliseisu toetab ka Zeniti mängupilt. Mulluse hooaja keskel toodi peatreeneriks 2010. aastal Barcelona Euroliiga võiduni tüürinud Xavier Pascual, kes tänavu sai meeskonna oma käe järgi komplekteerida, ja seda on väljakul näha. Talenti jagub nii ründe- kui ka kaitsefaasis.

Euroliigas alustati nelja järjestikuse võiduga (sealhulgas Barcelona üle) ning pärast vahepealset veidi keerulisemat perioodi on ka viimasest viiest mängust võidetud neli. Pascuali firmamärk ongi kõva kaitse ja seda tõestati ilmekalt viimases kohtumises Kaunase Žalgirisega, mis võideti 77:65. Heas hoos olev Leedu esiklubi võitis vahepeal kuus mängu järjest, visates näiteks Vitoria Baskonia ja Istanbuli Fenerbahce vastu üle 90 ning Himki vastu üle 100 punkti.

Zeniti rünnakuid veab nutikas kanadalane Kevin Pangos, kes tegi aastatel 2016–2018 endale nime Šarunas Jasikeviciuse käe all Žalgirises ning kuulus kahel järgmisel hooajal Barcelona ridadesse. Eelmine hooaeg läks tal suuresti vigastuse nahka, kuid Zenitis lõi mees uuesti särama.

Lisaks Pangosele kujundavad Zeniti näo viis ameeriklast (Billy Baron, Austin Hollins, KC Rivers, Will Thomas, Alex Poythress), ülimalt universaalne Poola koondise liider Mateusz Ponitka ja Leedu vägilane Arturas Gudaitis. Venelastest saab enim mänguaega suur äär Andrei Zubkov, endiselt paugub snaiper Vitali Fridzoni püss.

Kalev mängis viimati neljapäeval Saratovis, kus pidi tunnistama kohaliku Avtodori 87:61 paremust. Kaheksakesi mänginud Eesti klubi püsis kolm veerandaega mängus (seis 55:64), kuid jäi viimasel perioodil alla 6:23.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles