BLOGI ⟩ Talihärm noppis hooaja parima etteastega kamaluga MK-punkte, Tominga võistlus ebaõnnestus täielikult

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Jarek Jõepera / Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Laskesuusatamise MK-sari on jõudnud Itaaliasse Anterselvasse, kus sõidetakse viimased sõidud enne veebruari alguses peetavaid maailmameistrivõistlusi. Esimesena läksid võistlustulle naised, kes võistlesid teist korda sel hooajal individuaaldistantsil.

Suhteliselt keerulistes ilmaoludes peetud võistluses sai otsustavaks lasketäpsus. Mitmed favoriidid põrusid just lasketiirudes, kuid selle keeras enda kasuks austerlanna Lisa Theresa Hauser, kes tegi küll nelja tiiru peale ühe eksimuse, ent võttis vaatamata sellele kindlalt etapivõidu. Seejuures oli see tema esimeseks triumfiks MK-sarjas, aga juba selle hooaja neljandaks poodiumikohaks.

Teiste eksimused kasutas ideaalselt ära ka ukrainlanna Julia Džima, kes läbis lasketiirud puhaste paberitega. Kehv suusakiirus ei lubanud tal siiski võidu eest heidelda ning 43,7 sekundilise kaotusega pidi ukrainlanna teise kohaga leppima. Viimasena kerkis poodiumile prantslanna Anaïs Chevalier-Bouchet, kellel jäi sarnaselt Hauserile üles üks märk (+1.04,0).

Eestlannadest tegi hea võistluse Johanna Talihärm. Ta eksis küll lasketiirudes kahel lasul, kuid suutis vaatamata sellele teha hooaja parima etteaste. Täna jäi tema saagiks 27. koht (+3.18,7) ning sellega ka MK-sarja 14 punkti. Kahjuks ei piisanud sellest ühisstardiga sõitu pääsemiseks. Viimase koha laupäevaseks võisluseks teenis venelanna Larissa Kuklina, kes pälvis täna 14. koha, kaotusega 2.46,0.

Teised eestlannad jäid täna kõrgest mängust kaugele. Nende kohad olid järgmised: Kadri Lehtla 82. (6 eksimust, +8.58,1), Tuuli Tomingas 83. (8, +9.35,2) ja Grete Gaim 86. (5, +9.59,3).

Enne võistlust:

MK-sari on jõudnud pärast kaht nädalat Saksamaal Oberhofis taas päikselisse Itaaliasse –mullusesse MMi toimumispaika Anterselvasse, kus viimati MK-sarjas sõideti tunamullu.

Eelmise aasta MMi individuaaldistantsil triumfeeris koduradadel võistelnud Dorothea Wierer, kes on üha paremasse vormi tõusnud ka viimastel etappidel Oberhofis. Teda võib kindlasti pidada üheks favoriidiks tänasel võistlusel. Möödunud aastal astusid Wiereri kõrval poodiumile sakslanna Vanessa Hinz ja norralanna Marte Olsbu Röiseland. Just viimane on kindlasti soosik heitlemaks kõrgete kohtade eest.

Sel hooajal on varem sõidetud ainult üks individuaaldistants ja seda kohe avavõistlusena Soomes Kontiolahtis. Novembri viimasel nädalavahetusel peetud sõidus jäi alistamatuks just Wierer, kellele järgnesid sakslanna Denise Herrmann ja rootslanna Johanna Skottheim.

Eesti koondises tegid Kontiolahtis eduka soorituse kaks naiskonna liidrit Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm, kes said vastavalt 26. ja 31. koha. Just Tomingas on näidanud tänavu parimat minekut, olles MK-sarja kokkuvõttes 120 punktiga 34. positsioonil.

Tänane sõit on oluline ka järgmisi päevi silmas pidades. Juba laupäeval sõidetakse naiste konkurentsis järjekordne ühisstart, kuhu pääsevad lisaks MK-sarja 25 paremale veel viis tänase võistluse edukamat naist, kes antud nimekirja ei kuulu. Just eelmisel etapil Oberhofis kasutas selle võimaluse ära Tomingas, kellel avanes võimalus esimest korda karjääris osaleda ühisstardiga võistlusel, kus ta pälvis 23. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles