VIDEO ⟩ Rekamees kündis üles kilomeetreid suusaradu, politsei sai juhiga kontakti (9)

Postimees Sport
Copy
Suusakoormaga veok keset Harku metsa.
Suusakoormaga veok keset Harku metsa. Foto: Nõmme linnaosa Facebook

Sotsiaalmeedias levivad videod ja fotod Harku suusaradadele sattunud rekast, mis rikkus kilomeetrite kaupa terviseradu. 

«Harku poolt sisse sõitnud ja mitu kilomeetrit rada üles kündnud. Juht on kadunud. Politseile on teatatud ja ette valmistamisel on kahjunõue,» teatas Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis sotsiaalmeedias. 

«Öö tõi suure ja ebameeldiva üllatuse Harku ringile, kus rada mitu km rikutud ja masin seisab risti rajal. Asjaga tegeletakse ning politsei koos linnaosavalitsuse esindajatega lahendamas. Aitäh suusatajatele operatiivse info eest!» kirjutab Eesti Terviserajad.

Fotodelt ja videost selgub, et tegemist on Leedust pärit masinaga.

«Suuskadega on võimalik veokist mööduda, vaba maad on selleks piisavalt. Küll on aga suusarada rikutud ning sellel on sõita üpriski ebamugav. Hommikused suusatajad sealt aga läbi tulid ja neilt saime ka teate,» selgitas Šillis veidi hilisemas pressiteates.

Šillise sõnul hindavad nad esmase kahju suuruseks 1000 eurot. «Rajatraktori tunni hind on 120 eurot ning eeldusel, et rohkem rada ei rikuta, kulub korrastustöödele ligikaudu kaheksa tundi. Arvata võib aga, et veoki väljasaamisel saab rada veel oluliselt kahjustatud ning vajalikuks võivad osutuda ka pinnasetööd.»

Tema sõnul muutub olukord kriitiliseks juba täna õhtul, sest saabuvad plusskraadid muudavad raja pehmemaks ning veok vajub väljatõmbamisel tõenäoliselt oluliselt sügavamalt rajast läbi. «Loodame, et sõiduk ei pea järve äärde kevadet ootama jääma,» lisas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles