«Ralliraport» ⟩ Hommikupimedus võiks Tänakut soosida, tal on kogemusi Saaremaalt

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Monte Carlo MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Monte Carlo MM-rallil. Foto: Hyundai Motorsport

Kuku raadio värske rallisaade «Ralliraport» võttis debüütosas kokku Monte Carlo MM-etapi avapäeva, mille Ott Tänak lõpetas liidrikohal.

«Ralliraporti» neljameheline koosseis Margus Kiiver, Gustav Kruuda, Aleks Lesk ja Karl Mihkel Eller analüüsisid alustuseks M-Spordi sõitja Teemu Sunineni väljasõitu avakatsel ja jõudsid sujuvalt uute Pirelli rehvideni.

Pikemalt peatuti Tänakul, kes tegi avapäeval küll tugeva esituse, kuid ei pääsenud probleemideta. Avakatsel streikisid tema autol kojamehed ning eestlane pidi katse läbima piiratud nähtavusega. «Olete ju isegi Tallinn – Tartu maanteel sõitnud, kui vihma sajab ja kojamehed väga hästi ei tööta. Ega sealt midagi väga ei näe. Nüüd mõelge, et olete Monte Carlos, kus iga kurv võib väljasõidu põhjustada,» püüdis Kruuda võrdlusmomenti tekitada.

Lisaks avapäeva kokkuvõtetele vaatas «Ralliraporti» kvartett ette ka reedesele võistluspäevale. «See tuleb korralik Monte. Esimene katse on 50 protsenti korralik talveralli,» teadis Kruuda rääkida ja lisas, et kindlasti on homme põnev jälgida sõitjate rehvivalikuid.

Esimesed katsed sõidetakse reedel kottpimedas. Rallimeestele on see tõeline väljakutse. Eelis on nendel meestel, kes peavad end hommikuinimesteks. Saaremaa rallilt võiks olukord tuttav olla Tänakuke. «Ühel aastal pani Tänak pika puuga hommikustel katsetel ära. See oli omaette maailm. See on väga hea, kui suudad hommikul teistele kohe ära lajatada,» meenutas Kiiver.

Kuula esimest «Ralliraportit» siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles