Keerulised tuuleolud nurjasid Ilvese hüppe

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Kahevõistlejad ja suusahüppajad on sel nädalavahetusel võistlustules Soome Lahtis. Reedel pidi toimuma mõlema ala kvalifikatsioon, kuid ilmataat otsustas sel korral sportlastega koostööd mitte teha. 

Nii jäeti suusahüppajate kvalifikatsioonivõistlus tugeva tuule tõttu täna ära. Kuna laupäeval on Lahtis kavas meeskondlik hüppevõistlus, siis ilmselt viiakse kvalifikatsioon läbi pühapäevase põhivõistluse eel. Eestlastest on Lahti MK-etapiks ennast üles andnud Kevin Maltsev ja Artti Aigro.

Viis tundi varem kavas olnud kahevõistlejate kvalifikatsiooniga saadi Lahtis täna siiski ühele poole, kuid tuuleolud mõjutasid sealseid tulemusi tohutult. Nii kandus Kristjan Ilves K-116 mäel 99,5 meetri kaugusele, mis andis koos tuule- ja stiilipunktidega 65,9 punkti. Sellega platseerus meie mees 49 sportlase seas alles 40ndaks.

Sarnaselt meie mehele ebaõnnestus täna ka MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber, kes hüppas alles kolmandasse kümnesse. Kvalifikatsiooni parima tulemuse eest hoolitses Ryota Yamamoto, 126-meetri joonel maandunud jaapanlane teenis 121,2 punkti. 

Kvalifikatsioonivoorus näidatud tulemusi arvestatakse siis, kui pühapäevane põhivõistlus ei saa mingil põhjusel toimuda. Sellisel juhul läheks Ilves suusarajale 3.42 pärast Yamamotot. 

Laupäeval on kahevõistlejatel kavas meeskondlik sprindivõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles