Eesti rekordi jooksnud Nazarov: hing on kergem

Mariel Gregor
Copy
Foto: Tairo Lutter

Karl Erik Nazarov kirjutas täna enda nimele Eesti rekordi 60 m tõkkejooksus, kui sai ajaks 7,74.

Teiseks jäi Nazarovi suurim konkurent Keiso Pedriks, olles kolm sajandikku aeglasem. Toruni sise-EMi pilet oli mõlemal mehel juba varasemast taskus.

Värske rekordimees ütles, et tundis kergendust. «Hing on kergem, et sain selle rekordi enda nimele, hea meel on. Teadsin, et see jooks on mul jalas olemas ja vaja ära vormistada,» sõnas jooksja, kes jaanuaris testis vormi Prantsusmaal võisteldes. «Seal jooksin ikka väga kiirete meestega ja nägin, et pole nad väga hirmsad midagi ja suudan nendega koos joosta. Sealt võtsin positiivse kaasa ja negatiivse jätsin sinna,» viitas ta finaalis aset leidnud kukkumisele. Eeljooksus sai ta kirja 7,80.

Eile õhtul magama minnes oli Nazarov enesekindel. «Mõtlesin, et teen selle siin täna ära, ma ei kahelnud endas. Aga magada sain rahulikult ja und ma ei kaotanud.»

Edasi sihib kergejõustiklane stabiilsust. «Siiani olen kõik need jooksud küllaltki ühte auku jooksnud, kui suuta seda stabiilsust hoida, siis on võimalik hooaja lõpuks veel areneda ja ka EMil oluliselt kiiremini joosta,» lisas sarnaselt Verlinile Liivi Eeriku juhendamisel treeniv Nazarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles