VIDEO ⟩ Ootamatult võistluse pooleli jätnud Hausenberg loobub mõneks ajaks mitmevõistlusest (1)

Mariel Gregor
Copy
Hans-Christian Hausenberg pärast otsust võistlus pooleli jätta.
Hans-Christian Hausenberg pärast otsust võistlus pooleli jätta. Foto: Tairo Lutter

Hans-Christian Hausenberg šokeeris rahvusvahelisel mitmevõistlusel meediat ja televaatajaid, kui teatas pärast teivashüppes saadud alavõitu Postimehe otseülekandes, et viimasele alale ta starti ei tule ning teeb mitmevõistlusega mõneks ajaks sootuks lõpparve.

Hausenberg oli Tallinnas tegemas ilusat võistlust, pärast teivashüpet oli tal koos 5230 punkti ja sellega oli ta teisel kohal ning edestas oma rekordigraafikut 12 punktiga.

Hausenberg teatas ootamatult pärast teivashüpet, et loobub mõneks ajaks mitmevõistlusest ja keskendub kaugushüppele. Põhjuseks tõi ta inimeste liigse negatiivsuse ja liigsed pinged, ent rohkem ei soostunud selgitama. «Aasta-kaks mitmevõistlust ei tee,» sõnas sportlane hiljem Postimehele ja palus küsimustega uuesti pöörduda mõne päeva pärast.

Nii kaasvõistlejad kui kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Kristel Berendsen üritasid Hausenbergi veenda võistlust siiski jätkama, ent ta jäi endale kindlaks, pakkis asjad ja lahkus.

Kaugushüpe on Hausenbergi trumpala ja paljud kõrvaltvaatajad on korduvalt soovitanud just sellele alale keskenduda, sest mitmevõistluse viimane ala on noormehele alati murekohaks olnud, ent ta on endale kindlaks jäänud ja soovinud siiski mitmevõistlejana läbi lüüa.

Enne käesolevat võistlust sõnas ta, et soovib eelkõige finišisse jõuda ning seejärel mõtleb ka võimalikust EMi piletist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles