Rahvusvaheline mitmevõistlus peeti küll suursoosiku Maicel Uibota, ent Risto Lillemets ja Hans-Christian Hausenberg hoidsid kaasaelajate tuju kõrgel. Lillemets lõpetas 6089 punktiga, tõusis maailma hooaja edetabeli juhiks ja teenis ülisuure tõenäosusega ka sise-EMi pileti. Hausenberg tegi aga enne viimast ala üllatava avalduse ning jättis võistluse pooleli.

2018. aastal ütles Lillemets, et on kursis, et paljud ei näe temas potentsiaalset tulevikustaari. «Kuid ma tean, et kui suudan igasugu vigastusi vältida, siis ühel hetkel ma üllatan ennast ja teisi vägagi positiivselt,» sõnas ta toona siinkirjutajale.

Kui ta möödunud aastal Rahvusvahelisel mitmevõistlustel eestlastest parimana teiseks tuli, nimetati teda üllatusmeheks. Tookord jäi 6000 punktist puudu neli silma. Eelmisel suvel võitles ta Kadrioru staadionil üksinda kümnevõistlust tehes end Eesti meistiks ja purustas 8000 punkti piiri ning nüüd 6000 punkti piiri.

«Mulle meeldib eelkõige iseendale tõestada, olen alati endasse uskunud, kui peaaegu keegi teine seda teinud pole. Inimeste jutud mulle väga korda ei lähe ses osas, eks neid on olnud küll. Olen kogu aeg teadnud, et ma olen võimeline maailma tippu pürgima ja neid tulemusi tegema, millest olen kunagi unistanud. Mina ei saa kellegi arvamust muuta, ajan oma asja. Kõigile ei saagi meeldida. Eks mul tuleb ka võistlusi, kus asjad ei õnnestu, eks siis tuleb ka negatiivsete kommentaaridega hakkama saada. Aga hetkel naudin ja hakkan rahulikult EMiks valmistuma,» rääkis ta pärast eilset võistlust.

Kommentaarid
Copy