Blogi ⟩ Marten Liiv tegi supersõidu ja sai MMil viienda koha

Postimees Sport
Copy
Marten Liiv.
Marten Liiv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kiiruisutaja Marten Liiv sai Hollandis Heerenveenis peetaval MMil karjääri parima tulemuse, kui lõpetas 1000 meetri distantsi viienda kohaga.

Enne võistlust

Reedel läbis kiiruisutaja Marten Liiv Hollandis Heerenveenis peetud MMil 500 meetri distantsi ajaga 35,125, mis andis 24 sportlase konkurentsis 15. koha.

Laupäeval tuleb Liiv rajale üheksandas paaris, kus sõidab Norra kiiruisutaja Håvard Holmefjord Lorentzeniga. Kokku on võistlustules 24 sportlast.

Kilomeetri pikkusel distantsil on Liivi rekord 1.08,42, mis on püstitatud mullu ookeanitagusel kiirel jääl, kuid Liiv jõudis Heerenveeni MK-etapil ka sellele väga lähedale – 1.08,51 on Euroopa oludes väga kõva tulemus ja see viis ta esikuuikusse.

Liiv enne MMi algust: «Meil oli kolm nädalat järjest ühesugune rütm ehk nädal lõppes võistlusega. Nüüd oli ka üks võistlusvaba nädalavahetus, tegime vahenädala natuke teistmoodi. Otseselt spordivaba päeva pole mul olnudki. Küll olen mõnel päeval ainult kergelt ratast sõitnud. Olen hea jäätunnetuse kätte saanud ja mul pole vajadust iga päev jääl käia,» kõneles Liiv Postimehele.

Liiv on ainus MMil stardiõiguse saanud eestlane. 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpia ühisstardist sõidu neljas naine Saskia Alusalu tänavusel hooajal ei võistle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles