Viimaks ometi! Pau Gasoli liitumine Barcelonaga sai ametliku kinnituse

Copy
Pau Hasol Hispaania koondise särgis.
Pau Hasol Hispaania koondise särgis. Foto: Robert Ghement/Epa/Scanpix

Hispaania korvpallilegend Pau Gasol liitus 20-aastase vahe järel taas FC Barcelonaga. Esialgu kestab 40-aastase mängumehe leping käimasoleva hooaja lõpuni.

Hispaania korvpallimeedias hakkasid laupäeva hommikul ringlema teated, justkui tõmbaks Gasoll taas selga FC Barcelona särgi. Hispaania väljaanne Mundo Deportivo oli üks esimesi, kirjutades, et Gasol lõi käed oma kasvatajaklubiga. Nüüdseks on need uudiseid ka kinnitust leidnud. 216 cm pikkuse mehemüraka eesmärk olevat ennast taas mänguvormi ajada, et aidata Hispaania koondist Tokyo olümpial.

«Olen tagasi kodus! Alustan koos Barcelonaga seda uut ja põnevat peatükki - naasen meeskonda, mille ridades sai minust korvpallur. Olen selle võimaluse eest tänulik ja tahan meeskonnale anda nii palju, kui võimalik,» rääkis Gasol Twitteri videos. «Samal ajal tahan taastada oma endise vormi ja leida õige rütmi. Soovin klubile ja fännidele hooaja kulminatsiooni eel kõike paremat.»

Läinud nädalavahetusel säutsus Gasol, et need jutud siiski ei vasta tõele. «Tahan teile teada anda, et ma tegelen jätkuvalt enda taastusraviga ja pole veel valmis väljakule naasma. Kui mul on mingeid uudiseid teile teatada, siis teen seda kindlasti enda ühismeedia kanalites,» kirjutas ta. 

Viimati kandis Gasol Barcelona särki 2001. aastal kevadel, seejärel siirdus ta NBAsse, kus kandis aastate jooksul Memphis Grizzliese, Los Angeles Lakersi, Chicago Bullsi, San Antonio Spursi ja Milwaukee Bucksi särki. 

Pikast USA perioodist on tal ette näidata kaks NBA meistrisõrmust ning kuus NBA tähtede mängul osalemist.  

Viimased paar aastat on Gasoli jaoks kulgenud aga vigastuse tähe all. Traumade trall algas 2018-19 hooajal, kui hispaanlast hakkas segama parema jala väsimusmurd. Sama aasta mais käis ta ka operatsioonil. 2019-20 hooaja eel üritas ta küll Portland Trail Blazeris kanda kinnitada, kuid klubi otsustas teiste variantide kasuks. 

Pau Gasol San Antonio Spursi ridades.
Pau Gasol San Antonio Spursi ridades. Foto: Mark J. Terrill/AP/Scanpix

Mullu detsembris lausus Gasol, et tahaks väga taasliituda Los Angeles Lakersiga, kus pallib praegu ka tema vend Marc, kuid nii siiski ei läinud.

Hispaania koondisega on Gasolil olümpialt varasemast ette näidata kaks hõbedat (2008 ja 2012) ning pronksmedal (2016). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles