Peatreener Štelmahers langes rahvusliku häbi osaliseks (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Roberts Štelmahers ebaõnnestus Läti koondise eesotsas.
Roberts Štelmahers ebaõnnestus Läti koondise eesotsas. Foto: fiba

Kui Eesti korvpallikoondis on lähedal sellele, et jõuda pärast taasiseseisvumist neljandat korda EMile, siis meie lõunanaabrid jäid kolmandat korda pärast taasiseseisvumist Vana Maailma tšempionaadilt välja.

Roberts Štelmahersi hoolealustel oli täna Bulgaaria vastu selg vastu seina: nad vajasid võitu, seejuures vähemalt seitsmepunktiline edu kindlustanuks juba enne viimast vooru finaalipileti. Pärast kolme veerandaega juhtisidki lätlased veel kaheksa silmaga (59:51), kuid lõpuks tuli neil vastu võtta valus 65:66 kaotus. 

Nii sai ka ametlikult selgeks see, et Läti ei jõua kolmandat korda pärast taasiseseisvumist EMile. Varem on meie lõunanaabrid tiitlivõistlusi pealt vaadanud 1995. ja 1999. aastal. 

Kuigi lätlastel on veel kohtumine Kreekaga varuks, on neil võimalik H-alagrupis tõusta kõigest 2 võidu peale ehk Bulgaariaga samale pulgale. Omavaheliste mängude võrdluses on eelis aga bulgaarlastel, kes olid esimese ringi mängu võitnud teisel lisaajal 110:104.

H-alagrupi teises tänases kohtumises alistas Bosnia ja Hertsegoviina 84:69 Kreeka. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sotid said tunduvalt selgemaks ka teistes gruppides, näiteks D-alagrupis oli Türgi täna 88:80 üle Rootsist ning napsas samamoodi tänu paremusele omavahelistes mängudes valikgrupi viimase EM-pileti endale. Samas grupis oli Holland täna veel 65:57 üle Horvaatiast.  

Standings provided by SofaScore LiveScore

F-grupis, kus EM-piletid olid jagatud juba enne tänast, alistas Ukraina 70:65 Sloveenia, kuid suures plaanis see midagi ei mõjutanud. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Põnevaks muutusid asjad aga G-valikgrupis, kus Suurbritannia alistas 83:81 Saksamaa. EM-piletit neil siiski veel taskus pole, sest palju sõltub täna õhtul toimuvast Montenegro – Prantsusmaa duellist. 

Sellest alagrupist teenivad EM-pileti ainult kaks paremat, sest sakslastel on korraldajatena finaalturniiri pilet juba taskus. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Samamoodi korraldajana on EM-pilet olemas ka C-alagrupi viimasel, Tšehhil, kes kaotas 74:94 Leedule. Meie lõunalõunanaabrite jaoks oli võidust aga veelgi olulisem asjaolu, et Belgia oli samal ajal 88:65 üle Taanist.

EM-pileti teenimiseks peab Leedu viimases voorus igal juhul võitma Taanit, sest avaringis kaotati neile 76:80. Ent taanlastel jääb käesolevas mullis eemale nende liider, hiljuti Moskva CSKAga liitunud Gabriel Lundberg, ja see annab kohe tunda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles