BLOGI JA GALERII ⟩ Venemaa käis Eestile taas üle jõu, EMi pileti saatus selgub homme Põhja-Makedoonia vastu

Copy

Eesti korvpallikoondis jäi EM-valiksarja viimase, Permi «akna» teises matšis 52:75 alla võõrustajale Venemaale. Kuna sellele eelnenud matšis jäi Itaalia alla Põhja-Makedooniale, selgub meie saatus homme. Mängude analüüsid ja käigud leiab allolevast blogist. 

Enne mängu

Reedel korvpallisõprade närvidel mänginud Eesti koondis mängis end Itaalia alistasmisega seisus, kus täna umbes kella 16ks võib meil EMi pilet käes olla. Selleks peab saapamaa koondis alistama Põhja-Makedoonia. Kui tulemus peaks olema vastupidine, pole endiselt midagi katki. 

Sellisel juhul peaks Eesti täna finaalturniiri koha kindlustamiseks alistama Venemaa. Tõsi, jookseme väljakule veidi nõrgendatus koosseisus, sest eemale jääb kohtumises Itaalia vastu jalga vigastanud Kaspar Treier. Ääremängija oli tolles matšis üks liidreid, tuues 26 minutiga 17 punkti. 

Lisaks Treierile jäävad peatreeneri Jukka Toijala valikust välja tagamängijad Egert Haller ja Robert Valge. Koosseis Venemaa vastu: Kristian Kullamäe, Sten-Timmu Sokk, Rait-Riivo Laane, Märt Rosenthal, Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Henri Drell, Kregor Hermet, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar, Mihkel Kirves ja Jaan Puidet. 

Võõrustajad alustasid «mulli» kindla 94:77 võiduga Põhja-Makedoonia üle. Ühtlasi kindlustati sellega edasipääs EMile.

See tähendab, et Venemaa ei tule meie vastu oma parimas rivistuses. Peatreener Sergei Bazarevitš lubas Euroliiga tipu Moskva CSKA juurde tagasi eesliini mängijad Joel Bolomboy ja Semjon Antonovi. «Meil oli kokkulepe, et teeme reedel töö ära ja vajame neid vaid üheks mänguks,» märkis pealik. 

Kahele puudujale vaatamata on koosseis tugev: 

Tagamängijad

Jevgeni Baburin (Nižni Novgorod)
Artjem Komolov (Nižni Novgorod)
Mihhail Kulagin (Krasnojarski Jenissei)
Grigori Motovilov (Krasnodari Lokomotiv Kuban)
Ivan Strebkov (Nižni Novgorod)

Ääred

Anton Astapkovitš (Nižni Novgorod)
Jevgeni Valijev (Moskva Himki)
Andrei Vorontsevitš (klubita)
Stanislav Ilnitski (Krasnodari Lokomotiv Kuban)
Anton Kvitkovskihh (Saratovi Avtodor) 
Pavel Savkov (Iraurgi/Baskonia)

Keskmängija

Vladimir Ivlev (Permi Parma)

Novembris Tallinnas peetud matšis murdis Venemaa meid maha koguni 84:56. Enim pahandust tegid meile siis Jevgeni Baburin ja Andrei Vorontsevitš. Külalised sopsasid toona 36 kolmesest koguni 19. 

Kuigi venelastel on koht EMil kindel, soovitakse kindlasti kodupubliku ees hästi mängida. 

«Eestis mängivad noored ja talendikad pallurid. Kindlasti tulevad nad entusiastlikult ka isukalt peale. Tallinnas ei läinud neil eriti hästi, nüüd soovitakse end rehabiliteerida. Aga meie tahame võita ja näha, et meie noored teevad hea esituse,» ütles Bazarevitš. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles