BLOGI JA GALERII ⟩ Eesti korvpallikoondis kaotas Põhja-Makedooniale, aga jõudis EM-finaalturniirile! (2)

Copy

Eesti korvpallikoondis kaotas EM-valiksarja viimases mängus Põhja-Makedooniale 84:86, kuid kindlustas koha 2022. aasta finaalturniiril. Kohtumise käigu ja analüüsi leiab allolevast blogist. 

Enne mängu

Juba enne Permi «mulli» algust arvati, et EMi pileti saatus jääb viimasele kohtumisele. Valemis muutus vaid see, et nii Eesti kui ka Põhja-Makedoonia said korra jagu Itaaliast, kel oli ühe korraldajana finaalturniiri pilet juba taskus. 

Meie meestel oli võimalus eile töö ära teha, ent kodupubliku ees mänginud Venemaale vastu ei saadud. Nõnda tuleb Eestil 2022. aasta EMile pääsemiseks täna vältida enam kui kaheksapunktilist kaotust, sest avamängus alistasime Põhja-Makedoonia üheksaga. 

«See mäng on nüüd ajalugu. Tähtsaim on korralikult taastuda nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Peame olema valmis 19 tunni pärast pidama selle valiksarja kõige tähtsamat matši,» märkis koondise peatreener Jukka Toijala eile õhtul. 

Venemaa vastu ei käinud platsil kaks meie põhitegijat: äär Kaspar Treier ja mängujuht Sten Sokk. Täna on nad tagasi rivis. 

Eesti koondise koosseis: Kristian Kullamäe, Sten-Timmu Sokk, Märt Rosenthal, Martin Dorbek, Robert Valge, Janari Jõesaar, Jaan Puidet, Henri Drell, Kregor Hermet, Kaspar Treier, Rauno Nurger ja Maik-Kalev Kotsar. Eemale jäävad Egert Haller, Mihkel Kirves ja Rait-Riivo Laane. 

Selg vastu seina olukorras Itaalia vastu 16-punktilisest kaotusseisust välja roninud Põhja-Makedoonia peab viie päeva jooksul neljanda mängu. Lisaks vigastas tõsiselt põlve nende suurim staar, Badalona Joventudi mängujuht Nenad Dimitrijevic. 

«Meil seisab ees kaks suurt vastast: tugev Eesti võistkond ja süvenev väsimus, mis on ilmselt isegi keerulisem konkurent. Eriti olukorras, kus teame, et mängime Dimitrijevicita. Nii et meil on veel lühem rivistus,» ütles tiimi peatreener Aleksandar Todrov eile. 

Saab näha, kas tegemist on väikese pettemanöövriga või Itaaliat 22 punkti ja seitsme resultatiivse sööduga karistanud Dimitrijevic jääb tõepoolest eemale. Telepildist tundus vigastus igatahes üsna karm. 

Tänaseks matšiks on liider aga üles antud, nii et tema osalemine selgub alles mängu käigus. Põhja-Makedoonia ülejäänud koosseis: Bojan Krstevski, Kristijan Nikolov, Vojdan Stojanovski, Andrej Magdevski, Stojan Gjuroski, Bojan Trajkovski, Teodor Simic, Damjan Stojanovski, Damjan Robev, Luka Savikjevikj ja Jacob Wiley.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles