Tänavu säranud Eckhoff: olin pärast eelmist MMi väga sünges kohas

Christopher Krutto
Copy
Tiril Eckhoff oli tänavusel MMil parim naislaskesuusataja.
Tiril Eckhoff oli tänavusel MMil parim naislaskesuusataja. Foto: ANTONIO BAT/EPA

Tänavusel laskesuusatamise MMil eredalt säranud norralanna Tiril Eckhoff tunnistas, et oli pärast möödunud aasta ebaõnnestumist äärmiselt sünges kohas.

Tänavu toimunud Pokljuka MMil oli Eckhoff vaieldamatult tugevaim naine. Ta korjas võistlustelt neli kulda, ühe hõbeda ja ühe pronksi. See oli väga suur vahe võrreldes möödunud aastal Itaalias Antholz-Anterselvas peetud MMiga, kus ta jäi individuaalselt medalita.

«Antholzis toimunud MM oli minu jaoks väga keeruline, sest teenisime kullad teatesõidus, kuid ebaõnnestusin individuaalselt. See oli nagu öö ja päev. Ma olin sügaval, väga sügaval keldris, kui MMilt toona koju jõudsin. Kui olla täiesti aus, siis oli mul elu toona väga sünge,» seletas 30-aastane norralanna Aftonbladetile antud intervjuus.

Talt päriti ka selle kohta, kas mõttes oli ka karjääri lõpetamine. «Ei, sest ma olen kangekaelne. Ma arvan, et eelmise aasta MM ladus vundamendi tänavusele edule. Tahtsin tõestada, et mul on midagi näidata,» lisas ta.

«Väga hea tunne on siin taas medaliga seista, kuigi olin laskmisega hooletu,» tunnistas Eckhoff pärast ühisstardist sõitu. «Mul olid head suusad ja ootamatult palju jõudu jalgades.»

Enne MMi rääkisid mitmed ajakirjanikud Norras, et Eckhoff ei ole laskesuusataja, kes suurvõistlustel suudaks särada. 30-aastane sportlane tunnistas, et mõnus oli nelie vastupidist tõestada.

«See oli suur kättemaks. Mõned kahtlesid minus ja mainisid seda ka mulle enne MMi tehtud intervjuudes. Alati on tore vastupidist näidata. Mul on nii palju energiat järel, et ma oleks võinud veel mõned võistlused sõita. Samas on mõnus poissõbraga kodus aega veeta,» tunnistas Eckhoff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles