Video ⟩ Kelly Sildaru näitas, mis X-mängudel tegelikult juhtus

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Eric Lars Bakke/Espn Images

Põlvevigastusest taastuv freestyle-suusataja Kelly Sildaru avaldas värske videoblogi, milles avalikkus näeb esimest korda kukkumist, mis lõpetas tema tänavuse hooaja.

Jaanuari lõpus peeti Aspenis X-mängud, mis olid Sildaru jaoks hooaja tähtsaimaks võistluseks. Paraku ei saanud ta ühtegi võistlusstarti teha, sest maandus Big Airi soojendusel nukki, kukkus ja vigastas põlve.

«Meil on Big Airi soojendus, kus kõik läks hästi, kuni tahtsin paremale poole teha switch 900 või 1080. Kuna mul polnud kiirust, siis tegin 540-kraadise hüppe, kuid maandusin nukki. Mu põlv sai kõvasti haiget ja seetõttu ei saanud ma Big Airis võistelda. Ilmselt ei saa ka pargi- ega rennisõidus. Olen väga kurb. Arst ütles, et see võib olla ACL-vigastus, mul endal oli sama tunne. Õnneks pole põlv väga paistes. Panin sellele jääd peale ja see tegi tunde natukene paremaks. Olen siiski üsna löödud,» sõnas eestlanna Aspeni arstitelgist.

Eestisse naastes käis Sildaru MRT-uuringul, mis tuvastas, et tegu on põlve eesmise ristatisideme venitusega. Eeldatavalt kulub sellisest vigastusest taastumiseks kaks-kolm kuud. «Õnneks pole operatsiooni vaja. Kui end hästi tunnen, võin suusatada, kuid ma ei tohi teha suuri hüppeid ja pean olema ettevaatlik. Sellel vlogil on õnnelik lõpp. Olen kurb, et ei saanud võistelda, aga õnneks pole põlvevigastus nii tõsine,» lõpetas üheksakordne X-mängude medalist positiivsel noodil.

Sildaru kukkumine videos alates 5.40.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles