Järelvaadatav ⟩ Tartlannad alistasid Kaunase naiskonna ning teenisid Balti liigas pronksi

Postimees Sport
Copy

Naiste Balti liiga pronksimängus kohtusid kodusaalis mänginud Tartu Ülikool/Bigbank ja Kaunase VDU. Kahes esimeses geimis suurepärast võrkpalli näidanud Tartu suutis ka kolmanda geimi üle noatera võita ja nii teeniti teist aastat järjest pronks tulemusega 3:0 (25:19, 25:10, 25:23). 

Ka möödunud aastal kohtusid pronksimatšis samad naiskonnad ja toona võitis Tartu samuti 3:0. Ent mitmele täna säranud ja põhirolli kandnud mängijale oli see sellises rollis esimene suur medal. Ka Hendrik Rikand võitis naiskonna peatreenerina oma esimese medali.

Hendrik Rikandil jagus pärast sellist võitu ainult kiidusõnu. «Kahes esimeses geimis tuli meil välja, kõik, mida ma soovida sain ja võib-olla isegi rohkem. Mängijad tegid asju, mida poleks isegi uskunud, et nad suutelised on. Ütlesin juba sügisel pressikonverentsil, et ma väga loodan, et mõned mängijad, kes on selles «karussellis» juba tiirelnud, aga pole oma võimalust saanud, et nad nüüd avanevad. Üks selline on Annabel Huik, kel sügisel oli veel väga raske, aga see, kuhu ta nüüd jõudnud on... see on väga suur asi nii talle endale kui ka kogu naiskonnale. Ja kapten Ann Starkopf, kes on väga kogenud, ent pole sellises rollis varem olnud ja ta hoiab võistkonda hästi koos,» sõnas Rikand oma hoolealuste kohta.

Tartu naiskonna resultatiivseim skoorija oli 19 punktiga (+9) Ingrid Kiisk, 13 punkti (+11) panustas Annabel Huik (+11) ja 12 (+7) Ingris Suvi. Tartu naiskonna vastuvõtt oli 41%, rünnakuid lahendati 47-protsendiliselt, blokiga saadi 5 punkti ja servil löödi 7 ässa ning eksiti 11 pallingul. Kaunase edukaim oli 13 punktiga (+7) Vilte Bogdanovic, Kaunase vastuvõtt oli 37%, rünnak 26%, blokiga saadi 7 ja serviga 5 silma (eksiti 10 pallingul).

Mängu käik:

TÜ/Bigbank alustas mängu algkoosseis Ann Starkopf, Ingris Suvi, Ingrid Kiisk, Annabel Huik, Laura Reiter, Katariina Vengerfeldt, liberod Marje Ruul.

Mängu avageim algas kodunaiskonna jaoks hästi, Annabel Huik viis Tartu juhtima 10:5, vastased kasutasid esimest mõtlemisaega. Tartu jätkas hea rütmiga, geimi keskel saavutati 15:8 eduseis ja geim võideti 25:19. Sama hooga jätkas Bigbanki naiskond ka teise geimi algul, minnes Laura Reiteri serviässa järel ette 6:2. Kaunas vahetas sidemängijat, ent suurt muutust see mängu ei toonud, Bigbank juhtis Ingrid Kiiski serviässast 14:5 ja võitis geimi 25:10. Kolmas vaatus algas tasavägisemalt, ent Tartu pääses 6:6 viigiseisult siiski ette 9:6. Kiiski järjekordse ässa järel oli Tartu edu 12:7, ent Kaunas jõudis kahe punkti kaugusele (15:13). Huik ja Suvi käristasid vahe taas neljapunktiliseks – 17:13, ent lõpp läks siiski põnevaks. Punkt-punkti heitlusest väljus võitjana Tartu naiskond, lõpptulemuseks vormistas Huik 25:23.

***

Enne mängu:

Tartu Ülikool/Bigbank tunnistas poolfinaalis TalTech/Tradehouse 3:0 (25:17, 25:15, 25:19) paremust. Kaunas kaotas 0:3 (18:25, 24:26, 25:27) Riia Võrkpallikool/Läti Ülikoolile.

Tartu peatreener Hendrik Rikand lubas, et nende naiskond läheb täna medalijahile ning avaldas ka võimaliku võluvitsa. «Eesmärk on Kaunast serviga suruda,» ei teinud ta saladust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles