Järelvaadatav ⟩ TalTech krooniti Balti liiga tšempioniks

Postimees Sport
Copy

TalTech/Tradehouse võrkpallinaiskond krooniti Balti liiga tšempioniks. Finaalis alistati mullune tšempion Riia Võrkpallikool/Riia Ülikool 3:0 (25:16, 25:18, 25:19).

TalTechile oli see klubi esimene triumf Balti liigas. Möödunud hooajal jõuti küll finaali, ent tunnistati selle sama Riia Võrkpallkooli paremust. TalTechi peatreener Marko Mett möönis, et kättemaks oli magus.

«See oleks nagu eilne päev olnud, kuidas me mullu tappa saime. Ju ma pole varem osanud võita. Esimene hooaeg alustasin pronksiga, siis tuli seitsmes, neljas, neljas ja teine. Olen olnud luuser, täna on mul hea meel,» sõnas peatreener.

«Mängisime võistkondlikult, ega muidu ei võidagi. Riia võitis küll mullu ühe mängijaga, aga üldiselt on see võistkonnamäng. Ma arvan, et täna tähistamist ei tule. Proovime tagasi koju jõuda ja küll me siis proovime tähistada ka. Hooaeg läheb ju edasi,» lisas Meti.

Kristi Nõlvak lisas, et tegu oli kauaoodatud võiduga. «See on ka minu jaoks esimene. Väga hea tunne on. Täna oli mõnus tunne mängida, finaal ikkagi. Super, et saime üldse mängida. See võit oli kirss tordil,» sõnas ta.

Mängu käik:

TalTech/Tradehouse´i algkoosseis: Julija Mõnnakmäe, Kadi Kullerkann, Nette Peit, Silvia Pertens, Mari Loorman, Eliise Hollas, liberod Kärt Unt ja Kristi Nõlvak.

TalTech läks esimeses geimis Silvia Pertensi järjestikuste rünnakute järel juhtima 11:8, sellele järgnes Nette Peidi äss ja Riia võttis mõtlemisaja. Vastaste eksimuse järel kasvas Eesti esiklubi edu 16:9-le ning TalTech kontrollis ka geimi lõppu, võites sele 25:16. Avageimi algul pidi platsilt lahkuma TalTechi kapten Mari Loorman, kes ei suutnud põlvevalu tõttu jätkata. Teda asendas tavaliselt nurgas tegutsev Maria Säästla. Teises geimis viis Säästla TalTechi juhtima 9:6, ent Läti klubi jõudis 12:12 viigini. Hollase võimsa rünnaku järel sai TalTech taas kolmepunktilise edu (16:13). 22:14 eduseisust sa aga kiiresti 22:17 ja peatreener Marko Mett kasutas mõtlemiseaega. Sealt edasi Riia enam ohtlikuks ei saanud ja geim kuulus TalTechile 25:18.

Kolmas vaatus algas samuti Tallinna klubi dikteerimisel ja lätlaste peatreener võttis 1:4 kaotusseisu jäädes kiirelt aja maha. Riia jõudiski 7:7 seisuni, kuid TalTech rebis seejärel eest 13:9. Riia võitles end uuesti punkti kaugusele (14:13) ja Mett kasutas mõtlemisaega. Lõpus olid taaskord kindlamad TalTechi mängijad, Pertens viis oma naiskonna ette 19:14 ning geim võideti 25:19.

Enne mängu:

Poolfinaalis alistas TalTech/Tradehouse 3:0 (25:17, 25:15, 25:19) Tartu Ülikool/Bigbanki. Riia Võrkpallikool/Riia Ülikool oli teises poolfinaalis 3:0 (25:18, 26:24, 27:25) parem Kaunasest.

TalTech ja Riia Võrkpallikool olid finaalis vastamisi ka möödunud aastal ja siis sai 3:2 võidu Riia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles