Horvaatia ralli lubab pealtvaatajad pahviks lüüa

Siim Kaasik
, reporter
Copy
MM-hooaja avaetapp sõideti Monte Carlos.
MM-hooaja avaetapp sõideti Monte Carlos. Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

22. – 25. aprillil toimuval Horvaatia MM-etapil on kavas 22 kiiruskatset kogupikkuses 301,76 kilomeetrit.

Eile avaldati hooaja kolmanda MM-etapi marsruut. Ajaloos esimest korda MM-kalendrisse kuuluv Horvaatia pakub sõitjatele unikaalseid ja omanäolisi kiiruskatseid.

Näiteks sõidetakse üks kiiruskatse Zagrebi laadaplatsil ning rada läbib ka turuhoonet, kirjutab Hispaania ralliportaal Revistascratch. Lisaks Zagrebi ümbrusele kihutavad rallimehed veel Karlovaci ja Krapina Zagorje piirkonnas.

«Valisime katsed välja hoolikalt, et vältida suurt rahvast, kuid samas tahame, et publik saaks kohale tulla ja seda atraktiivset võistlust nautida. Loodetavasti viiruseolukord võimaldab seda,» ütles Horvaatia ralli peakorraldaja Daniel Šaškin.

«WRC on suurepärane võimalus näidata kogu maailmale meie ilusat riiki. Pole kahtlustki, et võistlus tuleb põnev, seda nii raja ääres kui ka teleekraanilt vaadates,» lubas endine rallisõitja.

Kokku sõidetakse tänavu 14 MM-rallit. Sel nädalavahetusel peetakse hooaja teine võistlus, Põhja-Soomes peetav Arctic Rally. Seejärel ongi kord Horvaatia käes, kus aprilli lõpus kihutatakse esimest korda asfaldil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles