VIDEO Atalanta peatreener: mänge ei peaks vilistama kohtunikud, kes pole kunagi jalgpalli mänginud

Toimetas Ville Arike
Copy
Atalanta peatreener Gian Piero Gasperini ei saa aru, kus see punane kaart välja võluti.
Atalanta peatreener Gian Piero Gasperini ei saa aru, kus see punane kaart välja võluti. Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas küttis kolmapäeva õhtul kirgi Bergamos peetud mäng kohaliku Atalanta ja Madridi Reali vahel, mille külalised võitsid 1:0. Kodumeeskond pidi enamuse ajast mängima vähemuses ning peatreener Gian Piero Gasperini ei hoidnud keelt hammaste taga.

Algas kõik sellest, et 17. minutil pääses Reali mängija Ferland Mendy jooksu Atalanta värava suunas, Remo Freuler jäi takistamisega hiljaks ja tegi vea. Sakslasest kohtuniku Tobias Stieleri taskust tõusis aga punane kaart, ehkki Freuleri näol polnud tegemist viimase kaitsjaga ja lisaks läks ta võitlusse, mitte ei teinud selgelt tahtlikku viimase lootuse viga.

Atalanta kaitses vähemusse jäädes hästi, kuid 86. minutil leidis Mendy osava kauglöögiga Atalanta kaitses ühe pilu üles.

Gasperini oli pärast mängu püha viha täis. «Kui mänginuks 11 meest 11 vastu, tulnuks täiesti teistsugune mäng. Inimesed räägivad [Reali] puudujatest, aga neil on ka nendeta piisavalt kvaliteeti,» alustas Atalanta juhendaja.

«Soovisime lahtisemat mängu, alustasime mõne hea rünnakuga. Kaitsesime hästi, saanuksime tulemuse 0:0 peaaegu kätte, aga 11-kesi mängides olnuks kohtumine kindlasti vaatemängulisem. Mäng on ära rikutud. Eelmisel hooajal külvas segadust uus käega mängu reegel, nüüd on meil kiusatus võtta jalgpallist ära igasugune kontakt ja see tähendaks selle spordiala enesetappu,» rääkis Gasperini Sky Sport Italiale.

Ta lisas: «Millegi sarnase rääkimise eest sain just karistuse Serie A-lt ning kui ütlen praegu midagi, eemaldab UEFA mind mängudelt kuuks ajaks. Aga see on jalgpalli enesetapp. Mänge ei saa vilistada kohtunikud, kes pole kunagi jalgpalli mänginud ning ei tee vahet võitlusel ja tahtlikul veal. Ausalt öeldes - kui nad ei suuda seda, peavad leidma teise töö. Kohtunikeks tuleb leida inimesed, kes on mänginud jalgpalli. Praegu on neile ka videod abiks, neil on kõik olemas, aga isegi videokorduste olemasolul võetakse vastu valesid otsuseid.

Sa ootad seda mängu nii kaua ja see hävitatakse. Ma ei räägi tulemusest,. võinuksime ka 11-kesi mägnides kaotada, aga vähemalt saanuksime mängida oma mängu. Läheme nüüd Madridi seda tegema, läheme võitma. Me ei tohi üle mõelda, meil on üks võimalus. Peame võitma.»

Kordusmäng peetakse Madridis 16. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles