VIDEO ⟩ FIBA nimetas Henri Drelli kümne silmapaistvama noormängija hulka

Christopher Krutto
Copy
Henri Drell on väga heade eeldustega ääremängija.
Henri Drell on väga heade eeldustega ääremängija. Foto: fiba

20-aastane Eesti korvpallikoondislane Henri Drell toodi FIBA poolt välja ühena kümnest Euroopa tulevikutalendist, kes möödunud koondiseaknas tegusid tegid.

 

Venemaal Permis toimunud mullis head mängu näidanud Drelli keskmiseks kujunesid kolme mängu peale 22,1 minutit, 9,3 punkti, 2,7 lauapalli ja 1 resultatiivne sööt. Visketabavuseks oli tal 11/24 ja kolmeste puhul lausa 4/10.

FIBA artiklis seisis: «Henri Drell on teisel Itaalia Serie A hooajal võimsalt arenenud. Drell viskab võrreldes eelmise aastaga kõvasti arenenud Pesaro tiimis keskmiselt 6,8 punkti, tabades kolmeseid 45,7-protsendilise täpsusega.

Permis näitas Drell samasugust ründevõimekust ja aitas Eesti koondise sel sajandil kolmandat korda EM-finaalturniirile. Ta viskas kaugviskeid enesekindlalt iga kord, kui vabaks jäi, ründas efektiivselt vastu tulevaid kaitsjaid ja tabas otsustava viske üllatusvõidus Itaalia vastu.

Ääremängijal oli häid momente ka kaitses. Ta liigutas perimeetril aktiivselt jalgu ja sundis väiksemaid mängijid rasketesse olukordadesse. Drelli talent on pikalt teada ja tema tänavuse aasta arengu järgi saab temast pikaaegne Eesti koondise liige.»

Ülejäänud üheksa noormeest, kelle nimed tasub meelde jätta, olid: Filip Petrusev (Serbia), Alperen Sengun (Türgi), Kenan Kamenjas (Bosnia ja Hertsegoviina), Mihai Maciuca (Rumeenia), Jeremy Sochan (Poola), Keye van der Vuurst de Vries (Holland), Aleksander Balcerowski (Poola), Matteo Spagnolo (Itaalia) ja Konstantin Kostadinov (Bulgaaria).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles