Liider Tänak: praegu on lumevallid olnud minu poolel

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Pärast viit katset juhib Arctic Rallyt Ott Tänak, kelle edu lähima jälitaja Kalle Rovanperä ees on 23,6 sekundit. Eestlane rääkis meediatsoonis, et tänased esimesed kolm katsed kulgesid talle lõppude lõpuks hästi, kuid olid väga nõudlikud.

Tänak on täna võitnud kolmest katsest kolm ning suutnud väga kiiretel mõõduvõttudel teha selja prügiseks ka Toyotal, kelle tippkiirus on Hyundaiga võrreldes etem. «Katsed olid uskumatult kiired,» märkis saarlane. «Kui pole nendel teedel varem sõitnud, pole legend sellistel kiirustel alati ideaalne.»

2019. aasta maailmameister lisas, et tal on olnud jagelemisi ka lumevallidega, kuid praegu on need olnud tema poolel.

Päeva kolmanda katse võitis Tänak kõigest 0,1-sekundilise eduga Elfyn Evansi ees. «Katse oli imeline. Tee oli lai ja uskumatult kiire, samuti oli palju nukke. Raske oli rütmi leida. Legend oli nii ja naa, ma polnud kordagi piisavalt enesekindel, et maksimaalselt suruda. Teine läbimine peaks olema parem.»

Tänak usub, et katsete teisel läbimisel on olud vähe erinevad. «Ilmselt tuleb kruus välja ja tuleb hakata rehvide säästmisega tegelema,» sõnas ta. Eile tuli ta sama ülesandega hiilgavalt hakkama.

Täna sõidetakse veel kolm katset ning rallipäev jätkub Eesti aja järgi kell 15.38. Võistlust saab jälgida SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles