WRC ajalugu teinud Rovanperä rikkus reegleid ja sai trahvi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Dppi/Francois Flamand/ZUMAPRESS.com

Lapimaa rallil teise koha teeninud Kalle Rovanperä (Toyota) tõusis 20-aastaselt MM-sarja ajaloo noorimaks liidriks, kuid ralli lõpus ootas teda ees trahviteade.

Lõppev nädalavahetus oli Rovanperä rallikarjääri edukaim. Möödunud aastal kerkis ta Rootsis küll poodiumi kolmandale astmele, kuid seekord jäi ta alla vaid Hyundai sõitjale Ott Tänakule.

Punktikatsel näitas Tallinnas elav soomlane teistele tagatulesid, noppides viis lisapunkti. Nende toel tõusis ta ka MM-sarja liidriks, edestades lähimat jälitajat Thierry Neuville’i (Hyundai) nelja silmaga.

Punktikatsel rikkus Rovanperä aga FIA eeskirju, sest kandis nägu kaitsvat sukkmaski võistlusülikonnast väljaspool. Selle eest määras FIA talle 200 euro suuruse trahvi.

Ralli järel tõdes Rovanperä, et võttis nädalavahetusest maksimumi. «Tunnen end päris hästi. Ma polnud küll kogu nädalavahetuse jooksul õnnelik ja ei saa ka praegu olla, kuid see oli maksimum, mis mul võtta oli,» sõnas ta Rallit.fi vahendusel.

Selles, et peagi saabub ka Rovanperä tähetund, ei kahtle ilmselt keegi. Noormees ise loodab, et see juhtub juba sel aastal. «Loodetavasti on meil võimalik samamoodi võidu eest heidelda ka tulevastel rallidel. Kui autoga kõik toimib, oleme selleks võimelised,» lausus soomlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles