Ralliraport ⟩ Tänaku võit oli soomlastele mõru pill, mida alla neelata (8)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Kuku raadio «Ralliraporti» ekipaaži hinnangul näitas Lapimaa MM-ralli võitnud Ott Tänak maailmameistrile väärilist sõitu.

Seda mitte ainult kiiruse poolest, vaid eestlane tegi kaalutletud otsuse ka punktikatsel. Nii mitmelgi rallil, mille Tänak on võitnud, on ta maksimumi noppinud ka punktikatsel. 

Lapimaa punktikatsel jäi eestlase saagiks aga neljas koht. «Ralliraport» jõudis järeldusele, et Tänak hindas riske ning tegi kaaltuletud otsuse. 

«Kuna seal (Lapimaal) ei olnud nii tugevat külma, siis läks lumi sõidujoone kõrval üsna pudruks. Pidamise vahe joones ja selle kõrval on väga suur. Nägime, kuidas Oliver Solberg tegi ühe spinni, käis lumevallis ja kaotas ühe koha. Praegu jäi Rovanperäga vahe 17 sekundit – see on üks spinn ja lumevallis käik. See oli maailmameistri sõit. Vahepeal tuleb mõistusega asja võtta. Tähtsam on see 25 kui 5,» lausus rallisõitja Gustav Kruuda.

Enne ralli algust oli Toyota meeskond enesekindel. Lapimaa ralli on ikkagi ju nende koduetapp ja nemad olid nendel teedel kõige rohkem testinud. Hyundai leer oli enne võistlust aga üsna tagasihoidlik. Nii jäigi (petlik) mulje, et Toyota teeb kodurallil puhta töö. 

«Hyundai mängis oma kaarte kavalalt ja ei lehvitanud poole mängu pealt, mis neil käes on. Soomlastele oli see mõru pill alla neelata. Rovanperäle anti juba (enne rallit) põhjapõdra sarved kätte, et oledki võitja. Aga et Toyota mees sai koduradadel tappa ja seda eestlase käest – see vana hea Eesti-Soome rivaliteet mulle meeldib,» lausus saatejuht Margus Kiiver.

Kuula värsket «Ralliraportit»:

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles