Adamo: noore Rovanperä liidrikoht on rallimaailmale väga kasulik (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hyundai endine tiimipealik Andrea Adamo.
Hyundai endine tiimipealik Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna jaoks oli möödunud nädalavahetus väga edukas, kui Soomes toimunud Arctic Rallyl saadi lisaks Ott Tänaku võidule ka kolmas koht. Sõitjate punktitabelis muutus olukord väga tasavägiseks, kuid esikoha haaras talendikas soomlane Kalle Rovanperä ja Hyundai pealik Andrea Adamo tõdes, et see on rallimaailmale ainult kasulik.

Rovanperä on tänavust hooaega väga hästi alustanud. Teist hooaega WRC-sarjas kihutav 20-aastane soomlane on pärast kaht etappi punktitabelis esikohal ning tema tunnustamisega polnud kitsi ka Adamo.

«Ma arvan, et noorte sõitjate nagu Rovanperä esiletõus on väga hea. Me vajame noorematelt häid esitusi, kuna see tõstab tema generatsioonis rallispordi populaarsust. See aitab ka meie spordil tulevikus elus püsida,» selgitas Adamo.

«Usun, et paljud nõustuvad minuga, et vajame veelgi värkset verd.»

Hyundai pealik ise panustas ka tänavu sellesse, et noored teeniksid rohkem võimalusi. Edutas ta ju muidu WRC2-s kihutava Oliver Solbergi Soomes WRC-masinasse ning ta ei pidanud pettuma. Noor rallisõitja näitas oma võimekust ning teenis vaatamata väikesele eksimusele punktikatsel Soomes seitsmenda koha. Seejuures oli Solberg sõitmas alles enda üheksandat MM-rallit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles