BLOGI ⟩ Kalev/Cramo alistas hiilgava teise veerandaja toel võõrsil kindlalt Astana

Toimetas Ville Arike
Copy
Janari Jõesaar kogus 17 punkti, 18 lauapalli ja 4 vaheltlõiget!
Janari Jõesaar kogus 17 punkti, 18 lauapalli ja 4 vaheltlõiget! Foto: Mihhail Serbin/VTB

Pärast koondisemängudest tingitud pausi jätkuvad korvpallimängud ka VTB Ühisliigas. BC Kalev/Cramo rändas Kasahstani pealinna Nur-Sultani, kus võitis kohaliku Astana vastu teise veerandaja 25:5 ja selle abil kogu mängu 77:61. Postimees tegi mängust tekstipõhise otseülekande.

Enne mängu:

Astana on kogunud Kalevist ühe võidu enam ning seetõttu on tegemist olulise ja põhimõttelise duelliga. Eeldatavalt on Eesti rahvuskoondist esindanud kalevlased saanud edukast EM-valiksarjast indu ning teistel mängijatel olnud jällegi rahulikult aega klubimänguks valmistumiseks.

Küll on küsimärke Kalevi koosseisu kohal. Viimases koduliiga mängus puudusid Sten-Timmu Sokk, Martin Dorbek (mõlemal jalaprobleem) ja Maurice Kemp (õlg). Kui Dorbeku trauma oli kergem, siis Sokk jääb mängust Astanaga kannakõõluse põletiku tõttu eemale. Samuti ei sõitnud Kasahstani Kemp. Nagu mõni päev varem teatatud, ei liitunud Kaleviga viimases Läti koondise mängus vigastada saanud Arturs Žagars.

Turniiritabelis asub Kalev 3 võidu ja 12 kaotusega eelviimasel, 12. kohal. Astanal on samuti 15 mängust võite 4 ja sellega ollakse kümnendal kohal (vahepeale mahub Krasnojarski Jenissei 4 võidu ja 12 kaotusega). Veebruaris pidas Astana kaks mängu, mõlemad kodus: Jenisseile kaotati 60:78 ja Himkile 77:82.

Novembris kohtusid Kalev ja Astana Tallinnas ning siis jäid 92:85 peale külalised. Võitjate poolel oli 17 punkti ja 9 resultatiivse sööduga parim Michael Thompson. Martin Meijeris lisas 16 punkti ja 7 lauapalli ning Jeremiah Hill 15 punkti, 6 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu. Kalev/Cramo parim oli 23 punkti ja 7 korvisööduga Marcus Keene, Chauvaughn Lewis lisas 18 punkti, Devin Thomas 16 punkti ja 9 lauapalli.

Vahepeal on Astana meeskonnas toimunud oluline muudatus. Lätlasest keskmängija Meiers on lahkunud Prantsusmaa meistriliigasse Chaloni ning tema asemele on toodud 208 cm pikkune ameeriklane Eric Buckner, kes peaks täna tegema Ühisliigas debüüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles