VIDEO ⟩ Hirmus avarii: vormelisarjas toimus peadpööritav õnnetus, konkurent tormas kannatunule appi (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Alex Lynn tegi Saudi Arabias hirmsa avarii, kuid õnneks on tema tervisega kõik korras.
Alex Lynn tegi Saudi Arabias hirmsa avarii, kuid õnneks on tema tervisega kõik korras. Foto: Jan Huebner/Frick/imago images / Jan Huebner

Suurtest vormelisarjadest alustas esimesena tänavust hooaega Formula E. Esimene osavõistlus peeti Saudi Arabias, kus toimus ka hirmus avarii.

Briti vormelipiloot Alex Lynn proovis mööduda Mitch Evansist, kuid see manööver toimus kõik rajapiirete lähistel. Nähes, et enne järgnevat kurvi ei õnnestu Lynnil ikkagi Evansist mööduda, siis tõmbas ta veidi hoogu maha, kuid õnnetult tabas ta Uus-Meremaa sõitja autot.

Mahindra Racingu masin, mille roolis oli Lynn, paiskus kohe rajapiiretele ning lendas kõrgele õhku. Rajale maandus briti masin juba tagurpidi ning lõpetas oma teekonna turvavallis. Evans kommenteeris juhtunut järgmiselt: «Kaitsesin enda positsiooni ning enne 18. kurvi otsustas Alex minust mööduda. Ta läks rajapiirdele väga lähedale ning ei andnud sugugi järele. Ma ei tea, kas seal oli ikka nii palju ruumi, et sealt mööda mahtuda. Ma loodan, et ma ei teinud selles olukorras midagi valesti.»

FIA postitatud videolt on näha avarii ning kõike, mis sellele järgnes. Nähes olukorra tõsisust otsustas Evans kohe autost välja hüpata, et oma konkurenti aidata. Selle eest teenis ta väga palju kiidusõnu nii pealtvaatajatelt kui ka FIA ametnikelt.

«Ta sõitis mulle tagumisse rehvi sisse ja muutus justkui lennukiks. Nägin, kuidas ta üle minu lendab ja see polnud lõbus vaatepilt. Kui ta lõpuks turvavalli lendas, siis hüppasin kiiresti autost välja, et näha, kas temaga on kõik korras,» selgitas Evans.

Lynniga midagi liiga tõsist õnneks ei juhtunud. Mahindra Racingu pealik Dilbagh Gill kinnitas, et noormees viidi haiglasse, kus tema eest hoolitsetakse. Evans kinnitas Gilli sõnu ja nad on pärast Lynni haiglasse jõudmist ka suhelnud. «Ma ei oleks tahtnud kunagi midagi sellist näha. Ta on minu sõber ja vähemalt on kõik korras,» hingas Evans kergentatult.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles