VIDEO ⟩ Rootsi staar Marko Kilbi rusikahoobist: kas tegemist on poksimatšiga? (1)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Möödunud pühapäeval peeti Saksamaal Oberstdorfis põhja-suusaalade MMil murdmaasuusatamise sprinditeade, kus Marko Kilp kostitas britti James Clugnetit rusikahoobiga. Rootsi naistekoondise staar Frida Karlsson sõnas klippi nähes, et Clugneti asemel oleks ta eestlasele vastu äsanud.

Videokordus näitas, kuidas Kilp ja Clugnet laskusid poolfinaalis koos ning eestlane puudutas britti. Mõni sekund hiljem äsas Kilp konkurendi suunas ning see ei jäänud märkamata ka kohtunikel, kes määrasid meie mehele kollase hoiatuskaardi.

Rootsi väljaande Expresseniga rääkides ütles Kilp: «Kas ma sain hoiatuse? Ma ei tea, miks. Suusatasime kõrvuti, ruumi oli vähe ning võisin teda lükata küll.»

Kommentaari paluti ka Clugnetilt. «Suusatasime lähestikku ning järsku sain hoobi. Enda arvates ei teinud ma midagi valesti. Loodetavasti suudame sotid selgeks rääkida,» ütles ta. Britt lisas, et võistluse ajal toimub palju asju, kuid pärast sõitu tasub ikka sõpradeks jääda.

Expressen näitas Kilbi ja Clugneti olukorda Rootsi suusatajatele Maja Dahlqvistile ja Frida Karlssonile, kellest viimane oli otsekohene. «Kas tegemist on poksimatšiga? Oleks minuga nii juhtunud, oleksin kindad käest võtnud ja tagasi löönud,» võttis ta paralleeli jäähokist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles